Αθώα η “Μήδεια” του Ρεθύμνου

Αθώα, λόγω ακαταλόγιστου η 35χρονη φόνισσα του Ρεθύμου, η οποία είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, τον περασμένο Απρίλιο, σκοτώνοντας τη 14χρονη κόρη της. Στη συνέχεια είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει, βάζοντας μαχαίρι στο λαιμό της.

Έτσι, το 7μελές Μικτό Ορκωτό στα Χανιά αποφάνθηκε, με την κατηγορουμένη να μην απολογείται καν, παρά το ότι ρωτήθηκε από την έδρα δύο φορές, χωρίς να βγάλει όμως λέξη για τα όσα συνέβησαν στο σπίτι της στην οδό Σταμαθιουδάκη στο Ρέθυμνο.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η κατηγορούμενη είναι αθώα, καθώς την ώρα που σκότωνε το παιδί της ουσιαστικά δεν ήξερε τι έκανε και ζούσε σε μία άλλη πραγματικότητα, ενώ παράλληλα δεν θα έπρεπε να είναι έγκλειστη στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική στην Αθήνα.

Ο δικηγόρος της 35χρονης γυναίκας από την Αλβανία, ανέφερε πως η γυναίκα έχει βαρύτατο ψυχολογικό ιστορικό, κι ενώ ζήτησε υποστήριξη δεν την είχε από πουθενά, πέφτοντας σε κατάθλιψη και σταματώντας να παίρνει τα φάρμακά της.

Η 35χρονη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ρεθύμνου σε σοβαρή κατάσταση με τραύμα στο λαιμό από μαχαίρι, ενώ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη, ο θάνατος της 14χρονης επήλθε από ασφυξία.