Πληρώνουν σε δόσεις τους εργαζόμενους τα ζαχαροπλαστεία Χατζή

Συμφωνία με την εταιρεία Χατζής ΑΕ για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, έκλεισαν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση. Η συμφωνία προβλέπει την καταβολή των δεδουλευμένων σε 24 δόσεις, εκ των οποίων οι 4 πρώτες είναι των 1.000 ευρώ. Η εταιρεία επίσης δεσμεύτηκε να αποσύρει όλες τις μηνύσεις και τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε εναντίον των εργαζομένων και μελών του σωματείου εργαζομένων, ενώ οι εργαζόμενοι διατηρούν ακόμη τα ασφαλιστικά μέτρα και τις αγωγές που είχανε κάνει εναντίον της εταιρείας, μέχρι την πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων, όπως αναφέρει το seleo.gr.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία θα κολλήσει τα ένσημα ενός έτους με αποτέλεσμα να μπορούν να λάβουν και ταμείο ανεργίας σε συνέχεια του ταμείου επίσχεσης που ήδη έπαιρναν για ένα χρόνο.

“Θεωρούμε ότι δικαιωθήκαμε με το αποτέλεσμα του αγώνα, αν λάβουμε υπ’ όψιν τις συγκυρίες , τις συνθήκες και τη χρονική στιγμή που αυτός ξεκίνησε. Μέσα από αυτόν τον αγώνα, που κράτησε 1 χρόνο, έχουμε καταλήξει σε ένα συμπέρασμα: ότι δεν πρέπει να είμαστε μόνοι, στην εποχή της οικονομικής κρίσης των μνημονίων και της πιο άγριας εκμετάλλευσης. Η αλληλεγγύη, η συμπαράσταση, η ενότητα των εργαζομένων είναι αυτό που μας κρατάει ζωντανούς, μάχιμους, αποφασιστικούς να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας» αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι και προσθέτουν: «Ευχαριστούμε την Συνέλευση Κατοίκων Καλαμαριάς, την Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό, τον Σύλλογο Ελλήνων μεταναστών Βρυξελλών και γενικά όσους στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα μας με οποιοδήποτε τρόπο”.

Όλα ξεκίνησαν, όταν το Δεκέμβριο του 2011, δώδεκα εργαζόμενοι ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων επιδόματα και δώρα από το 2009. Στις 19 Ιανουαρίου 2012 έκαναν κατάληψη του καταστήματος της οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη με σκοπό την περιφρούρηση του, για να αποτρέψουν τυχόν το κλείσιμο του, όπως είχε συμβεί με το κατάστημα της Καμάρας και τη μονάδα παραγωγής στο Λάκκωμα.