Πώς δρούσε το κύκλωμα με τα φάρμακα για νεκρούς στην Κρήτη

Μεγάλες διαστάσεις είχε λάβει το κύκλωμα απάτης με συνταγογραφήσεις-"μαϊμού" που δρούσε σε ολόκληρη την Ελλάδα, ειδικότερα στην Κρήτη. Η εξάπλωση των παράνομων δράσεων αφορούσε ακριβά, αλλά και φθηνότερα φάρμακα, σε βιβλιάρια νεκρών, που εντόπισε ο ΕΟΠΥΥ στο νησί.

Σε μεγάλη Υγειονομική Μονάδα έχουν κατατεθεί για αποζημίωση, σκευάσματα ειδικής διατροφής σε εκατοντάδες ασφαλισμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας prismanews.gr, ορισμένα από τα πανάκριβα σκευάσματα απευθύνονταν ακόμη και σε νεκρούς. Η διαφθορά επεκτείνεται σε μεγάλες ιδιωτικές ιατρικές μονάδες, όπου εντοπίσθηκε πλήθος φορολογικών παραβάσεων και παράβαση των συμβάσεων με πολλαπλή χρέωση νοσηλίων.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Οι επιτήδειοι εισέπρατταν ανταποδοτικά της αξίας των φαρμάκων κονδύλια από τα κρατικά ταμεία μέσω των συνταγογραφήσεων.

Για να το επιτύχουν, χρησιμοποιούσαν ασφαλισμένους, που δεν είναι εν ζωή, αλλά και άλλους, που βρίσκονται στη ζωή, αλλά δεν είχαν καμία ενημέρωση ότι χρησιμοποιούνται τα προσωπικά στοιχεία τους (αριθμός μητρώου ΙΚΑ, ΑΜΚΑ), μέσω βιβλιαρίων που έχουν κλαπεί.

Από την υπόθεση διαφαίνεται ότι χάθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Οι εμπλεκόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη, καθώς τον έλεγχο για εντατικοποίηση των ερευνών παίρνουν πια το ΣΔΟΕ και η οικονομική Αστυνομία.