Μ. Σαλμάς: Πρόστιμα 1 εκατ. ευρώ σε φαρμακεία

Το συνολικό ποσό του 1 εκατ. ευρώ άγγιξαν τα συνολικά πρόστιμα σε εξήντα φαρμακεία, τα οποία πιάστηκαν από το ΣΔΟΕ να αγοράζουν σε ποσότητες χονδρικής και παραστατικά, φάρμακα από φαρμακαποθήκες. Τα παραπάνω κατήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς.

Παράλληλα, ορισμένες φαρμακαποθήκες, συνέχισε ο υπουργός, που ακολούθησαν αυτές τις πρακτικές, δηλώνουν τα φάρμακα αυτά ως εξαγώγιμα σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, έχουν διαπιστωθεί χιλιάδες φάρμακα που επεστρέφησαν σε φαρμακαποθήκες χωρίς παραστατικά κι ενώ είχαν δηλωθεί ως χαμένα για τα φαρμακεία. Μετά από καταγγελίες, το υπουργείο Υγείας διαπίστωσε ότι τα φάρμακα αυτά επιστρέφονταν με σκοπό να εξαχθούν από τη χώρα.

Για τα φαρμακεία και τις αποθήκες που εμπλέκονται, υπεβλήθησαν πρόστιμα από το υπουργείο Οικονομικών, λόγω της εμπλοκής του ΣΔΟΕ, ενώ, ειδικά για τα φαρμακεία, το υπουργείο Υγείας ακύρωσε τη σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ για το χρονικό διάστημα των 100 ετών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προανήγγειλε στην τηλεόραση του MEGA εκτεταμένους ελέγχους σε όλες τις φαρμακαποθήκες της Αττικής.