Αρνείται την εμπλοκή του στην υπεξαίρεση ο Β. Παπαγεωργόπουλος

Αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπεξαίρεση από τα ταμεία του δήμου ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Ο "φτερωτός γιατρός" χαρακτήρισε "παιδικό παραμύθι" τους ισχυρισμούς του βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση, Παναγιώτη Σαξώνη.

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος αφήνει να εννοηθεί, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι έπεσε θύμα πολιτικής σκευωρίας.

"Κλέφτης ο Σαξώνης"

Κατά την απολογία του που ξεκίνησε το πρωί στην κατάμεστη αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος επιτέθηκε στον Παναγιώτη Σαξώνη, τον οποίο αποκάλεσε "κλέφτη", ενώ από τα "πυρά" του δεν ξέφυγε η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, το πόρισμα της οποίας "δεν έχει κόκκους αξιοπιστίας".

Ο πρώην δήμαρχος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος για τους "βαρύτατους χαρακτηρισμούς" που χρησιμοποίησε, ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος,  όταν κατέθεσε ως μάρτυρας στο δικαστήριο, αναφερόμενος στο οικονομικό σκάνδαλο, μίλησε για "Καμόρα" και "ομερτά".

Ο πρώην δήμαρχος διακήρυξε την αθωότητά του και επισήμανε ότι ανάλωσε όλη του τη ζωή υπηρετώντας το κοινωνικό σύνολο και πρόσθεσε: "Κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι έχω βάλει στη ζωή μου έστω ένα ευρώ παρανόμως στην τσέπη μου".

Χαρακτήρισε το οικονομικό σκάνδαλο στο δήμο Θεσσαλονίκης ως "μια υπόθεση δυσάρεστη και επώδυνη, που,δυστυχώς, έπεσε στα χέρια μου". Ο κ. Παπαγεωργόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο άλλοτε διαχειριστής της Ταμειακής Υπηρεσίας, έκλεβε και πριν το 1999, χρονιά που o Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ανέλαβε τα δημαρχιακά του καθήκοντα.

Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς που διατύπωσε κατά την απολογία του ο Παναγιώτης Σαξώνης, είπε ότι είναι ψευδείς, προσπαθώντας έναν προς έναν να τους αντικρούσει. "Οι ισχυρισμοί του μοιάζουν με αφήγηση παιδικού παραμυθιού. Ακολουθεί συγκεκριμένο σχεδιασμό. Κάποιοι τον έχουν συμβουλέψει και κατέληξε σ' αυτόν τον ισχυρισμό. Έβαλε στο κάδρο των ευθυνών όλη τη διοίκηση για να πετύχει τη μείωση της ποινής του", σημείωσε.

"Πυρά" κατά της Αναστασίας Τσεμπερά

Ο πρώην δήμαρχος ήταν λάβρος εναντίον της οικονομικής επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά. "Έπεσε πολύ έξω στο πόρισμα. Είναι τελείως αναξιόπιστο. Τα 51,4 εκατ. ευρώ που κατέληξε είναι εντυπωσιακός αριθμός για τα ΜΜΕ και την αντιπολίτευση αλλά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα",υποστήριξε.

Συνεχίζοντας την αναφορά του στην οικονομική επιθεωρήτρια, σημείωσε:  "Γιατί δόθηκε ο έλεγχος στην άπειρη Τσεμπερά που δεν έχει καν πτυχίο Οικονομικών. Ο μόνος έλεγχος που είχε κάνει πριν έρθει στο δήμο ήταν στο δήμο Μεγάλης Παναγιάς στη Χαλκιδική".

Αιχμές κατά των φορολογικών υπηρεσιών

Ο Β. Παπαγεωργόπουλος άφησε αιχμές εναντίον της Εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων, τονίζοντας ότι θα μπορούσαν εύκολα να ανακαλύψουν την "τρύπα" στο δήμο, ενώ, διερωτήθηκε γιατί δεν διετάχθη στους δύο αυτούς φορείς καμία Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος υποστήριξε ότι ήταν αδύνατον να διαπιστωθεί η υπεξαίρεση από τη διοίκηση του, καθώς δεν είχαν καμία ένδειξη. "Ενημερώσαμε το λαό της Θεσσαλονίκης, διατάξαμε τη διενέργεια ΕΔΕ, προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη, μπλοκάραμε όλους τους λογαριασμούς του Σαξώνη, τον θέσαμε σε αργία. Εξαντλήσαμε όλα τα μέτρα. Μέχρι την Αστυνομία καλέσαμε για φύλαξη του αρχείου της Ταμειακής", συμπλήρωσε.