Αντιδράσεις στην Πιερία για τα νέα διόδια στο Αιγίνιο

Κινητοποιήσεις στα διόδια των Μαλγάρων για την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου και στο σταθμό διοδίων Αιγινίου για τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου προγραμματίζουν η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη λειτουργία των διοδίων στο Αιγίνιο.

Σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή στις 16:00 οι κάτοικοι θα ανοίξουν τις μπάρες των διοδίων στα Μάλγαρα και τη Δευτέρα στις 10:00 θα συγκεντρωθούν στο σταθμό Αιγινίου. Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο έχει διαμηνύσει ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση εφαρμογής της απόφασης για τη λειτουργία του σταθμού, δεδομένου ότι, όπως επισημαίνει ο Δήμος, λειτουργούν ήδη διόδια στα Μάλγαρα αλλά και τη νότια Πιερία.

Δημόσια διαβούλευση μεταξύ των τοπικών κοινωνιών και των εμπλεκόμενων φορέων ζητά, με γραπτή του δήλωση, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

"Χρειάζονται λύσεις που θα λάβουν υπόψη τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων, όπως η δημιουργία ενός ασφαλούς παράπλευρου οδικού δικτύου", τονίζει ο Περιφερειάρχης και προσθέτει ότι η αύξηση του κόστους μετακίνησης των πολιτών της Πιερίας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, λόγω της επικείμενης λειτουργίας του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο Πιερίας.

Τα πρόσθετα διόδια προκαλούν σοβαρή αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, καθώς επιβαρύνουν σημαντικά τα καθημερινά έξοδα των κατοίκων και αποτελούν από μόνα τους ανασταλτικό παράγοντα στην ανάπτυξη της περιοχής, η οποία εμφανίζει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε καίριους τομείς της οικονομίας, όπως ο τουρισμός και η αγροτική παραγωγή, που αξίζει να αναδειχθούν.