Δέκα χρόνια σε αναρχικό για ληστεία στο ΑΧΕΠΑ

Κάθειρξη δέκα ετών και τεσσάρων μηνών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε 24χρονο αναρχικό, ο οποίος καταδικάστηκε για ένοπλη ληστεία τον Ιούλιο του 2010 στο λογιστήριο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου "ΑΧΕΠΑ" της Θεσσαλονίκης, απ' όπου απέσπασε 8.000 ευρώ.

Ο νεαρός φοιτητής που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ δικάστηκε παρουσία πληρεξούσιου δικηγόρου και η έφεσή του δεν θα έχει τη δυνατότητα αναστολής. Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί με βάση βιολογικό υλικό που βρέθηκε σε μαντίλι, κοντά στο σημείο της ληστείας. Από τη πρώτη στιγμή, όμως, αμφισβήτησε τα αποτέλεσμα των σχετικών εξετάσεων γενετικού υλικού, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Ο ίδιος είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα για την επίθεση με γκαζάκια, τον Οκτώβριο του 2010, σε σταθμευμένο όχημα της ΔΕΗ κοντά σε εργοτάξιο τής Επιχείρησης στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.

Για την παραπάνω υπόθεση, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, κρίθηκε ένοχος από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης για πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε εκ νέου στο εδώλιο, κατηγορούμενος για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, Η τελευταία αυτή κατηγορία μετατράπηκε σε σύσταση συμμορίας και κρίθηκε ένοχος σε φυλάκιση τεσσάρων ετών με αναστολή.