Διαθεσιμότητα: Προσωρινή δικαίωση υπαλλήλων στη Θεσπρωτία

Με προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας, επανέρχονται στην εργασία τους, εννέα υπάλληλοι του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Οι εννέα εργαζόμενοι, από τους οποίους οι οκτώ διατηρούσαν σχέση αορίστου χρόνου, καθώς και μια εργαζόμενη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, επιστρέφουν κανονικά στη θέση τους μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Ηθική και πολιτική δικαίωση του αγώνα τους χαρακτηρίζει την απόφαση το Δ.Σ. του συλλόγου των υπαλλήλων, για να μην περάσουν οι απολύσεις στο Δημόσιο που αναμένεται να συνεχιστούν από πλευράς της κυβέρνησης κατ΄ επιταγήν της τρόϊκας, με άλλες 25.000 απολύσεις μέσα στο 2013.

Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης, αποδεικνύοντας ότι οι ενωτικές, δυναμικές κινητοποιήσεις των υπαλλήλων το τελευταίο διάστημα μέσω του Συλλόγου, με απεργίες, στάσεις, καταλήψεις, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, επιβεβαιώνουν ακόμη μια φορά την ανάγκη της συλλογικής οργάνωσης και αλληλεγγύης των εργαζομένων, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η δικαστική αυτή εξέλιξη αποτελεί μια ακόμη θετική απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας που πρόσφατα εξέδωσε την ιστορική απόφαση-σταθμό δικαίωσης της απόδρασης κρατουμένων μεταναστών, λόγω των άθλιων συνθηκών κράτησής τους.