Καταδίκη γιατρού επειδή ξέχασε καθετήρα στην κοιλιά ασθενούς

Σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε γιατρός, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι ξέχασε έναν καθετήρα στην κοιλιά ηλικιωμένης γυναίκας μετά από χειρουργική επέμβαση την οποία έκανε.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον χειρουργό για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το Νοέμβριο του 2007, όταν η ηλικιωμένη γυναίκα, κάτοικος Κοζάνης, έκανε στο "Θεαγένειο" Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης επέμβαση αφαίρεσης πλέγματος, μετά από πλαστική αποκατάσταση κοιλιοκήλης.

Η τότε 70χρονη γυναίκα πήρε κανονικά εξιτήριο αλλά τις επόμενες μέρες η κοιλιά της πρήστηκε και παρά τις νέες επισκέψεις της στο νοσοκομείο, ο γιατρός εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

Τελικά, η άτυχη γυναίκα επισκέφθηκε ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Κοζάνη, όπου οι γιατροί, μετά από εξετάσεις, εντόπισαν το ξένο σώμα και το αφαίρεσαν.

Απολογούμενος ο χειρουργός αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι ο καθετήρας ξεχάστηκε σε προηγούμενο χειρουργείο που είχε γίνει δύο χρόνια νωρίτερα.

Ο γιατρός καταδικάστηκε για την υπόθεση, για την οποία, ωστόσο, εκκρεμεί ακόμη και η αγωγή αποζημίωσης για ηθική και σωματική βλάβη, που είχε καταθέσει η ηλικιωμένη.