Πλημμύρες λόγω βροχόπτωσης στην Ηλεία

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές στην Ηλεία και κυρίως στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων μετά την ξαφνική άνοδο της στάθμης στον ποταμό Αλφειό, μετά από χθες το μεσημέρι, όπως αναφέρει το ileialive.gr.

Oi αντιδήμαρχοι Δήμος Φωτεινόπουλος και Γιάννης Δάγκαρης ελέγχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη στάθμη του ποταμού σε επικίνδυνα σημεία, ώστε να σημάνει συναγερμός στην περίπτωση που ο ποταμός δείξει τάσεις υπερχείλισης πέρα από τα αναχώματα.

Χθες το μεσημέρι στο ύψος του Πύργου, η ροή του ποταμού ήταν μεγάλη και η στάθμη ανέβηκε επικίνδυνα καλύπτοντας μεγάλες επιφάνειες μέσα στην κοίτη.

Αιτία της εικόνας αυτής στον ποταμό Αλφειό, φαίνεται πως είναι οι έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή της Αρκαδίας και στο τμήμα που πηγάζει και διαρρέει ο ποταμός. Το ποτάμι φούσκωσε λοιπόν και πλέον απειλούνται παραποτάμιες εκτάσεις τουλάχιστον έως το φράγμα του Αλφειού στο Φλόκα.

Μάλιστα ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν και στην περιοχή της Ανδρίτσαινας, που θα επηρεάσουν την κατάσταση σε χαμηλότερες περιοχές. Ο φόβος των πλημμυρών είναι κάτι παραπάνω από ορατός κάτι που όλοι απεύχονται.