ΟΑΣΘ: Κοντά σε λύση και αναστολή επίσχεσης εργασίας

Το ποσό των δέκα εκατομμυρίων ευρώ, που ζητούσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ, ως ελάχιστο ποσό για να εξοφληθούν δεδουλευμένα, εξασφαλίστηκε για τους εργαζόμενους του Οργανισμού, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας. H διοίκηση του Οργανισμού εξασφάλισε επίσης, μέσω του υπουργείου Οικονομικών, καύσιμα και κονδύλια για τρέχουσες ανάγκες.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε συνάντηση του με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, έθεσε το ζήτημα και απέσπασε θετική απάντηση.

 Είχε επίσης υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου με τον κ. Σταϊκούρα για να δοθεί λύση και να βγουν και πάλι τα αστικά λεωφορεία στην κυκλοφορία.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ τελούν σε αναμονή μέχρι να τους ανακοινώσει η διοίκηση του οργανισμού επίσημα την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, μέσω του υπουργείου Μεταφορών ώστε να εκταμιευτεί το ποσό και να προχωρήσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους σε λύση της επίσχεσης εργασίας και σε άμεση επαναλειτουργία της αστικής συγκοινωνίας.