Κυκλοφοριακό “έμφραγμα” χωρίς τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

Κυκλοφοριακή συμφόρηση επικρατεί στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της απουσίας των αστικών λεωφορείων. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία βρίσκονται από την Τετάρτη το πρωί σε επίσχεση εργασίας.

Εντονότερο είναι το πρόβλημα στις οδούς Τσιμισκή, Ίωνα Δραγούμη, Εγνατία, Ελευθερίου Βενιζέλου καθώς και στο παραλιακό μέτωπο και στο ιστορικό κέντρο, λόγω της αυξημένης χρήσης των Ι.Χ. επιβατηγών αυτοκινήτων.

Πολλοί χρήστες της αστικής συγκοινωνίας, που δεν είχαν ενημερωθεί, ταλαιπωρήθηκαν περιμένοντας άσκοπα για αρκετή ώρα στις στάσεις των λεωφορείων.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ βρίσκονται στα αμαξοστάσια και το μεσημέρι θα αποφασίσουν, εάν θα συνεχίσουν και αύριο την επίσχεση εργασίας. Ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι "αυτό θα εξαρτηθεί από τη στάση των υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών", τονίζοντας ότι "μέχρι τώρα δεν υπήρξε από πλευράς τους κάτι νεότερο".

"Αν δεν πληρωθούμε τουλάχιστον τον μήνα Δεκέμβριο, δεν πρόκειται να βγάλουμε λεωφορεία στο δρόμο", πρόσθεσε ο κ. Τσερμενίδης.