Θεσσαλονίκη: “Λίφτινγκ” σε πλατείες, πεζοδρόμους, παιδικές χαρές

Έργα προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Εργασίες συντήρησης σε κεντρικές πλατείες, όπως είναι η Αριστοτέλους, η Ναυαρίνου και η Αρχαία Αγορά, σε πεζοδρόμους, μεταξύ των οποίων η Δημητρίου Γούναρη, η Ροτόντα και η Ικτίνου, καθώς επίσης σε αθλητικούς χώρους, όπως το πάρκο της Νέας Ελβετίας, προγραμματίζει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε πλατείες και πεζοδρόμους της πόλης, μετά από μελέτη της Διεύθυνσης Κατασκευών και Συντηρήσεων, σχεδιάζεται -μεταξύ άλλων- η αποκατάσταση των καθιζήσεων που έγιναν λόγω διέλευσης βαρέων οχημάτων και η αποκατάσταση κρασπέδων και ραμπών. Θα γίνουν επίσης βαφές, αντικατάσταση υλικών, συντήρηση φθαρμένων στοιχείων αστικού εξοπλισμού ή αλλαγές των ξύλινων καθιστικών και των μικρών κάδων απορριμμάτων, ενώ στους αθλητικούς χώρους προγραμματίζεται η συντήρηση του αθλητικού εξοπλισμού, όπως είναι οι μπασκέτες. Ενδεικτικά άλλοι χώροι που κρίθηκε απαραίτητο, σύμφωνα με τη μελέτη της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης, να γίνουν εργασίες είναι το Μπεζεστένι, οι πλατείες Γαλοπούλου, Καλλιθέας, Μηνά Πατρικίου και τα γήπεδα μπάσκετ Βοσπόρου, Καισαρείας και Φράγκων.

Η συντήρηση και επισκευή πλατειών, πεζοδρόμων και υπαίθριων αθλητικών χώρων του δήμου Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού δαπάνης 700.000 ευρώ, θα απασχολήσει την αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και η εκτέλεση του έργου αναμένεται να γίνει με εργολαβία μετά από ανοιχτό δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό.

"Λίφτινγκ" και στις παιδικές χαρές

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης σχεδιάζει επίσης «λίφτινγκ» σε όλες τις παιδικές χαρές, προκειμένου οι χώροι να καταστούν πιο ασφαλείς για τα παιδιά και πιο δελεαστικοί με καινούρια παιχνίδια.

Σύμφωνα με μελέτη της Διεύθυνσης Κατασκευών και Συντηρήσεων του Κεντρικού Δήμου, τα παλιά παιχνίδια θα αντικατασταθούν με νέα, τα οποία θα είναι πιο ασφαλή και ενδιαφέροντα, ενώ θα τοποθετηθούν και ειδικά δάπεδα για να αποφεύγονται τα ατυχήματα.

Τα καινούρια παιχνίδια θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα και να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας, όπως ορίζονται από τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, ενώ σε όσες παιδικές χαρές απαιτηθεί θα κατασκευαστούν νέες περιφράξεις. Θα τοποθετηθούν παγκάκια και κάδοι απορριμμάτων στους χώρους που παρουσιάζουν ελλείψεις, όπως επίσης βρύσες με πόσιμο νερό. Στα σχέδια είναι να δοθούν λύσεις σε όλες τις παιδικές χαρές για την εύκολη προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Η ανακατασκευή και συντήρηση των παιδικών χαρών, έργο προϋπολογισμού δαπάνης 800.000 ευρώ, θα συζητηθεί επίσης στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης και η εκτέλεση του θα γίνει με εργολαβία μετά από ανοιχτό δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό.