Απάτη χιλιάδων ευρώ με βερνίκι υποσχόμενο τη δημιουργία χαρτονομισμάτων

Μια πρωτοφανή υπόθεση απάτης έστησαν σε βάρος 48χρονου Σπαρτιάτη τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι τον έπεισαν ότι υπάρχει ειδικό βερνίκι, που μπορεί να μετατρέψει ομοιώματα χαρτονομισμάτων σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, καταφέρνοντας έτσι να του αποσπάσουν 70.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Aστυνομία, οι τέσσερις απατεώνες προσέγγισαν τον παθόντα στις αρχές Δεκεμβρίου προφασιζόμενοι τους υποψήφιους αγοραστές ακινήτων. Τον έπεισαν ότι με τη χρήση ειδικών υλικών που κατείχαν και με χαρτονομίσματα των 50 ευρώ που θα τους προσκόμιζε, μπορούσαν να αποχρωματίσουν ομοιώματα χαρτονομισμάτων, τα οποία υποτίθεται ότι ήταν χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Στη συνέχεια προφασίστηκαν ότι οι δύο συνελήφθησαν από την Αστυνομία, ζητώντας τηλεφωνικά από τον παθόντα χρήματα για την αμοιβή του δικηγόρου που δήθεν είχε αναλάβει την υπεράσπιση των συντρόφων τους.

Το Σάββατο, όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” της Καλαμάτας, συνελήφθησαν η Σουδανή και ο ένας Νιγηριανός, έπειτα από προσυμφωνημένο ραντεβού που είχε κλειστεί ώστε ο 48χρονος, που είχε ήδη δώσει 70.000 ευρώ, να τους δώσει επιπλέον χρηματικό ποσό για την αμοιβή του δικηγόρου.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μπουκαλάκια με άγνωστο υγρό, χαρτονομίσματα που προσομοιάζουν με χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και 7 κινητά τηλέφωνα.