Γκρέμισαν πετρόχτιστη βρύση γιατί εμπόδιζε το… καφέ της πλατείας!

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι με την αυθαίρετη απόφαση

Η όμορφη πλατεία που βρίσκεται στο κέντρο του Αρκαλοχωρίου και κοσμεί το χωριό με τα καταπράσινα δέντρα της και τα αγάλματα ηρώων της περιοχής τείνει να γίνει μία μεγάλη αλάνα, γεμάτη καφετέριες.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής στο cretapost, η καταστροφή και εξαφάνιση της ωραίας πέτρινης βρύσης που βλέπετε, χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς διαβούλευση με την κοινωνία και χωρίς καμία νόμιμη διαδικασία, οδήγησε μαζί με άλλες παρόμοιες καταστροφές που έκαναν και αναπτύσσονται στη συνέχεια, στην μετατροπή της πλατείας σε αλάνα.

plateia2

vrish

PLATEIAA

Όπως επισημαίνουν ωστόσο, οι Αρκαλοχωρίτες και οι επισκέπτες του τόπου δεν πρόκειται να χαρούν αυτό το σημαντικό έργο στην αρχική αρχιτεκτονική του φόρμα, ομορφιά και λειτουργικότητα.

plateia6

"Όλα τα παραπάνω, χωρίς καμία απόφαση του Δ Σ, καμία μελέτη, ούτε καν τεχνική έκθεση! Σκέτος βανδαλισμός! Αρκεί ένα σκαπτικό μηχάνημα υπό της διαταγές ενός αξιωματούχου, (εννοείται μετά από εντολή του δημάρχου), και μέσα λίγα λεπτά κατεδαφίζονται έργα που χτίστηκαν με κόπους, με χρήματα των συμπολιτών μας και με θυσίες πολλών χρόνων! Έργα όμορφα, χρήσιμα και κυρίως νόμιμα αφού έγιναν με όλες τις νόμιμες διαδικασίες" αναφέρουν οι ίδιοι χαρακτηριστικά.