Συλλυπητήρια για το τραγικό δυστύχημα στο Ηράκλειο

Στην προσφορά του διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης και του προέδρου των εργαζομένων στο κοινωνικό σύνολο, στο ήθος, τον επαγγελματισμό και τις εκατοντάδες ζωές, που έσωσαν κατά την πορεία τους στον χώρο της Υγείας, αναφέρονται με δηλώσεις τους ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ο περιφερειάρχης, δήμαρχοι, βουλευτές, ο επικεφαλής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας και σωματεία εργαζομένων στην Υγεία, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους για τον απρόσμενο θάνατο των στελεχών του ΕΚΑΒ σε τροχαίο.

Εξάλλου, δεκάδες είναι τα ψηφίσματα και οι ανακοινώσεις από φορείς της Κρήτης για τους δύο διασώστες του ΕΚΑΒ, που άφησαν την τελευταία τους πνοή, όταν το ασθενοφόρο, στο οποίο επέβαιναν, τυλίχθηκε στις φλόγες έπειτα από την ανατροπή και σύγκρουσή του με ΙΧ αυτοκίνητο.

Ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γιώργος Δεικτάκης, σε δήλωσή του επισημαίνει ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκησης Κρήτης και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας πενθούν για την απώλεια των δύο ξεχωριστών και αγαπημένων συνεργατών και φίλων, των Δημήτρη Βουρβαχάκη, διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης και Βαγγέλη Κελαράκη, διασώστη, και εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συναδέλφους τους.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρεται στη συνεργασία που είχαν και οι δύο με την Περιφέρεια Κρήτης για την προώθηση θεμάτων του ΕΚΑΒ και τη συμμετοχή τους σ' εθελοντικές διοργανώσεις για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. “Ήταν πάντα αρωγός στις προσπάθειες της Περιφέρειας Κρήτης και στις δράσεις που αφορούσαν ευαισθητοποίηση, εθελοντισμό, πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και οδική ασφάλεια” προσθέτει ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος στην προσφορά του Δημήτρη Βουρβαχάκη.

Σε δήλωση του, ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, αναφέρεται σε δύο Ηρακλειώτες αφοσιωμένους στην αποστολή τους και με τεράστια προσφορά στην κρητική κοινωνία, ενώ ο διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης, κάνει λόγο για δύο πολύτιμους συνεργάτες με μεγάλη προσφορά.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ αναφέρουν ότι το Κέντρο έχασε δύο από τα σημαντικότερα στελέχη στην ιστορία του και εύχονται καλή ανάρρωση στον τραυματισμένο οδηγό του ασθενοφόρου Νίκο Μυρωδιά.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ νομού Ηρακλείου εκφράζουν βαθύτατη οδύνη για τον άδικο χαμό των Δημήτρη Βουρβαχάκη και Ευάγγελου Κελαράκη και προσθέτουν: “Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ και του ΕΣΥ, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, προσπαθούν στη δύσκολη αυτή περίοδο που περνά ο τόπος μας, να προσφέρουν το καλύτερο που μπορούν με εργασιακές συνθήκες που συνεχώς επιδεινώνονται και με το έργο τους συνεχώς να απαξιώνεται”.

Η κηδεία του Δημήτρη Βουρβαχάκη θα γίνει αύριο, Πέμπτη, στις 12.00 στον Πετρέ Ρεθύμνου, ενώ αύριο το απόγευμα θα κηδευτεί ο Βαγγέλης Κελαράκης.