Τραγωδία με νεκρούς από έκρηξη σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Τραγωδία σήμερα το πρωί στην Εθνική Οδό Ηρακλείου- Ρεθύμνου, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, όταν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τυλίχθηκε στις φλόγες ύστερα από την ανατροπή και σύγκρουσή του με ΙΧ αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο ο γιατρός και διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης, Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Βαγγέλης Κελαράκης.

Στο δυστύχημα τραυματίστηκε και ένας διασώστης του ΕΚΑΒ που ήταν οδηγός του ασθενοφόρου, καθώς και δύο γυναίκες που επέβαιναν στο ΙΧ. Για απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους του τραγικού δυστυχήματος δεσμεύθηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέτζος.

Το ασθενοφόρο, σύμφωνα με πληροφορίες, επέστρεφε από το Ρέθυμνο όπου ο διευθυντής και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ είχαν πάρει μέρος σε εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις πρώτες βοήθειες.

Σε μια από τις επικίνδυνες στροφές της Εθνικής Οδού το ασθενοφόρο συγκρούστηκε με ένα ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο γυναίκες, ανατράπηκε και πήρε φωτιά. Ακολούθησαν εκρήξεις από τις φιάλες οξυγόνου που βρίσκονταν μέσα στο όχημα με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι δύο άνδρες.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα η Πυροσβεστική, που έσβησε τη φωτιά και ασθενοφόρα που παρέλαβαν τους τραυματίες καθώς και τις σορούς των άτυχων στελεχών του ΕΚΑΒ Κρήτης.

Η είδηση του θανάτου του διευθυντή και του πρόεδρου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ έχει συγκλονίσει και βυθίσει στη θλίψη ολόκληρη την κοινωνία της Κρήτης και ιδιαιτέρα τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας. Οι δύο άνδρες που χάθηκαν στον βωμό του καθήκοντος είχαν αφιερώσει τη ζωή τους στην Υγεία και στη διάσωση συνανθρώπων μας.

"Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη μπροστά στα μάτια μου. Οι άνθρωποι πάσχιζαν να βγουν από το όχημα. Φώναζαν και ζητούσαν βοήθεια. Μου φώναζαν και εμένα, μου φώναξαν σώσε με αλλά δεν μπορούσα να βοηθήσω.

Τους άκουγα να φωνάζουν, τους έβλεπα να καίγονται αλλά με τις εκρήξεις κανένας δεν μπορούσε να πλησιάσει", ανέφερε στο prismanews.gr αυτόπτης μάρτυρας συμπληρώνοντας: "Ξέσπασε φωτιά, το φορτηγό σηκώθηκε στον αέρα από την έκρηξη... Μετά οι φωτιές επεκτάθηκαν παντού στην καμπίνα, στα καθίσματα, στο κρεβάτι, στα σεντόνια... Αν δεν ήταν η φωτιά θα ζούσαν και οι δυο. Ήταν τόσο δυνατή η έκρηξη που αν ήταν άλλα άτομα κοντά θα θρηνούσαμε περισσότερα θύματα".