Άνεργοι με πολλά κιλά ναρκωτικών στην κατοχή τους

Παρίσταναν τους άνεργους αλλά ζούσαν πουλώντας ναρκωτικά. Ο λόγος για τρεις Αλβανούς, οι οποίοι εμπορεύονταν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και χασίς αλλά τελικά συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου χθες το απόγευμα, έπειτα από πολυήμερη παρακολούθηση.

Οι τρεις Αλβανοί 39, 40 και 34 ετών αντίστοιχα είχαν στην κατοχή τους συνολικά 287,6 γραμμάρια κοκαΐνης και 4.849 κιλά χασίς. Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης χρήματα, έξι κινητά τηλέφωνα και μια ζυγαριά για να κάνουν τη δουλειά τους με ακρίβεια.

Η συμμορία των τριών, όπως προέκυψε προανακριτικά, έφερνε τις ποσότητες του χασίς από την Αλβανία ενώ την κοκαΐνη από τυποποιητήριο της Αθήνας. Οι τρεις τους είχαν μοιραστεί τις δουλειές. Ο 39χρονος διαχειριζόταν την κοκαΐνη, ο 34χρονος το χασίς και ο 40χρονος είχε αναλάβει τη διασπορά των ναρκωτικών.

Σε καθημερινή βάση και οι τρεις στέκονταν σε ένα καφενείο στην οδό Χριστομιχάλη Ξυλούρη κοντά στις σχολές του ΟΑΕΔ έτσι ώστε να μπερδεύονται ανάμεσα στον κόσμο και στους σπουδαστές και να μη γίνεται αντιληπτή η διακίνηση των ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από εκεί περνούσαν αυτοκίνητα, σταματούσαν για λίγα λεπτά απ 'έξω κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων των σχολών όταν ο κόσμος ήταν πολύς και οι Αλβανοί τους έδιναν τις συμφωνημένες ποσότητες των ναρκωτικών.

Όλα αυτά γίνονταν σε μέρες βροχερές ή μέρες με μεγάλη κίνηση σε έναν δρόμο με μεγάλα περιθώρια διαφυγής.

Οι τρεις δράστες κινούνταν με δανεικά μηχανάκια ή ακόμα και με ενοικιαζόμενα λαμβάνοντας μέτρα ασφαλείας έτσι ώστε να μην εντοπίζονται εύκολα από την αστυνομία.

Τις ποσότητες των ναρκωτικών τις έφερναν με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά χωρίς ωστόσο να έχει αποσαφηνιστεί η συχνότητα των δρομολογίων από και προς την Αθήνα, ούτε και τα πρόσωπα.