Ηρέμα κύλησε η πορεία στην Πάτρα

Ολοκληρώθηκαν χωρίς παρατράγουδα οι δύο παράλληλες πορείες που διεξήχθησαν στην Πάτρα με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη ενώ δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό επεισόδιο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thebest.gr. Πορεία νεαρών πέρασε από κεντρικούς δρόμους της Πάτρας με μαθητές να φωνάζουν συνθήματα και να κρατούν πανό διαμαρτυρίας.

Τα τραπεζικά καταστήματα της πόλης κατέβασαν προληπτικά τα ρολά τους, προκειμένου να αποφύγουν τις απώλειες και τις υλικές ζημιές σε ενδεχόμενο που προκληθούν επεισόδια στο κέντρο της πόλης.

Επεισόδια στην πορεία του Αγρινίου

Στιγμές μεγάλης έντασης υπήρξαν στην αντίστοιχα στην πλατεία Συντριβανίου στο Αγρίνιο. Ομάδα κρανοφόρων που συμμετείχαν και στη μαθητική πορεία, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ πετώντας πέτρες αλλά και βόμβες μολότοφ, η μία εκ των οποίων στοχοποίησε τράπεζα.

Στο σημείο έσπευσαν επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις και πυροσβεστική. Οι ταραξίες αποχώρήσαν. Παρουσία εκατοντάδων Αγρινιωτών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα agriniopress.gr και η ατμόσφαιρα υπήρξε αποπνικτική καθώς υπήρξε και ρίψη δακρυγόνου. Ωστόσο, σύντομα αποκαταστάθηκε η ηρεμία και η πορεία προς τιμήν του Αλέξη Γρηγορόπουλου ολοκληρώθηκε ομαλά.