Xειροτονήθηκε ο νέος μητροπολίτης Κεφαλονιάς, Γεράσιμος

Εν μέσω πλήθους πιστών και ιδιαιτέρως Κεφαλονιτών, πραγματοποιείται η χειροτονία του νέου μητροπολίτου Κεφαλληνίας Γερασίμου υπό τους ήχους των ψαλμών της κεφαλληνιακής χορωδίας.

Πολλοί Κεφαλονίτες ταξίδεψαν στην Αθήνα, προκειμένου να παρευρεθούν στην τελετή χειροτονίας του νέου ποιμενάρχη του νησιού. Ιερείς, μοναχές, αλλά και απλός κόσμος γέμισαν τον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο Κολωνάκι.

Της Θείας Λειτουργίας προεξάρχει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, συλλειτουργούντων των μητροπολιτών, Θηβών Γεωργίου, Βρεσθένης Θεοκλήτου, Ύδρας Εφραίμ, Χαλκίδος Χρυσοστόμου, Δράμας Παύλου, Γλυφάδας Παύλου, Σιατίστης Παύλου, Θηβαΐδος Πορφυρίου, Ναυπάκτου Ιεροθέου, Αρκαλοχωρίου Ανδρέου, Ηλείας Γερμανού, Δωδώνης Χρυσοστόμου, Νικαίας Αλεξίου, Δημητριάδος Ιγνατίου, Νεαπόλεως Βαρνάβα, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, Ηλιουπόλεως Θεοδώρου και των επισκόπων Μεθώνης Κλήμεντος και Κερνίτσης Χρύσανθου.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Φωκά, νέο μητροπολίτη Κεφαλληνίας με 69 ψήφους.Ο πατέρας Γεράσιμος Φωκάς γεννήθηκε, μεγάλωσε και υπηρέτησε στην Κεφαλονιά και θεωρείται από τους πιο αγαπητούς ιερείς στο νησί, καθώς το έργο του σε όλους τους τομείς διακρίνεται από την προσφορά και την αγάπη στο συνάνθρωπο.