Πολικό ψύχος και κυκλοφοριακά προβλήματα στην βόρεια Ελλάδα

Στην κατάψυξη βρίσκεται η βόρεια Ελλάδα εξαιτίας του παγετού που σαρώνει τη χώρα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα, ενώ αρκετά σχολεία παραμένουν κλειστά.

Ειδικότερα, Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο δήμο Φλώρινας, ενώ με μια ώρα καθυστέρηση θα αρχίσουν το πρωί τα μαθήματα στα σχολεία, στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Βοΐου, Σερβίων - Βελβεντού, Καστοριάς, Άργους Ορεστικού, Γρεβενών, Δεσκάτης και Πρεσπών Φλώρινας.

Στους 2 βαθμούς Κελσίου με υγρασία 56%, αραιή συννεφιά και βόρειο άνεμο 4 μποφόρ, είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, στη Βέροια, αλλά και στην πόλη των Σερρών.
Στους -3 βαθμούς Κελσίου με υγρασία 64%, αίθριο καιρό και βόρειο άνεμο στα 3 μποφόρ, είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, στην Καστοριά, στα Γρεβενά, αλλά και στη Φλώρινα.

Στο νομό Ημαθίας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 81ο έως το 98ο χλμ., στις επαρχιακές οδούς Βέροιας - χιονοδρομικού κέντρου Σελίου, από το 9ο μέχρι το 26ο χλμ., Βέροιας - Δασκίου, μέσω Πολυδενδρίου, από 15ο έως 43οχλμ., καθώς και στους δρόμους που συνδέουν τη Νάουσα με το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, από το 12ο - το 17ο χλμ. και με το χιονοδρομικό κέντρου "Τριών - Πέντε Πηγαδιών", από το 12ο - 17ο χλμ.

Αναγκαίες είναι επίσης, οι αλυσίδες στη παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αρναίας Χαλκιδικής (μέσω Χολομώντα), στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά), από το 3ο χλμ. διαστάυρωσης Βάβδου, έως Βάβδο και στο οδικό δίκτυο Καρυών - Αγίου Παύλου - Αγίου Όρους.

Επίσης, στους δρόμους από και προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, μέσω Κερασιάς Πέλλας, από το 20ο έως 25ο χλμ, και μέσω Άρνισσας, από το 9ο έως το 25ο χλμ., στο δρόμο που συνδέει την Κατερίνη με το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου, στην Πιερία, ενώ στο Κιλκίς στην επαρχιακή οδό Καστανερής - Μεγάλων Λειβαδιών.

Στη Φλώρινα, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Φλώρινας-Κοζάνης, μέσω Βιτσίου, από το 18ο έως το 30ο, ενώ αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, εκτός από τις πεδινές περιοχές του δήμου Αμυνταίου.
Κλειστό είναι το χιονοδρομικό κέντρο στο Καϊμακτσαλάν, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Οι χθεσινές χιονοπτώσεις αύξησαν το επίπεδο χιονιού στις πίστες των χιονοδρομικών κέντρων στο Πισοδέρι, στα Τρία - Πέντε Πηγάδια, στο Ελατοχώρι, στο Περτούλι, στη Βασιλίτσα, αλλά και στο Πήλιο.

Οι οδηγοί που θα κινηθούν προς τα παραπάνω χιονοδρομικά κέντρα, πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες, ενώ η τροχαία συνιστά την προσοχή των οδηγών κατά την κίνηση τους στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των συνθηκών παγετού τις πρωινές ώρες.