Ορεινή Ναυπακτία: Σε ασφαλές μέρος κάτοικοι του χωριού Κλεπά

Σώοι και σε ασφαλή μέρη έχουν μεταφερθεί κάτοικοι της κοινότητας Κλεπά της ορεινής Ναυπακτίας. Η κοινότητα ήταν αποκλεισμένη λόγω των κατολισθήσεων από χθες το απόγευμα.

Συνεργεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δήμου Ναυπακτίας, με τη βοήθεια ανδρών της 6ης ΕΜΑΚ, κατάφεραν να ανοίξουν τον δρόμο που οδηγεί στην κοινότητα και έτσι έγινε δυνατή η απομάκρυνση των κατοίκων. Πριν ανοίξει ο δρόμος, ελικόπτερο μετέφερε στη Ναύπακτο μία ασθενή, η οποία τον περασμένο Δεκέμβριο είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, τα σοβαρότερα προβλήματα υπάρχουν στην ορεινή Ναυπακτία και στον δήμο Θέρμου. Μάλιστα, μεταφέροντας την εικόνα των προβλημάτων, τόνισε πως είναι τόσο έντονα τα φαινόμενα των κατολισθήσεων στο οδικό δίκτυο, όπου κάθε 100 ή 500 μέτρα καταγράφεται και μία κατολίσθηση.

Επίσης, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση ο μηχανισμός της Περιφέρειας, ενώ τόσο η Αστυνομία όσο και η Πυροσβεστική συνδράμουν στις προσπάθειες για την παροχή βοήθειας στους κατοίκους.

Παράλληλα, συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται συνεχώς, ώστε να αποκαθίστανται τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.