Ζήτησε δόσεις για χρήματα που υπεξαίρεσε!

Η φράση “απίστευτα και όμως ελληνικά” όσο κλισέ και αν ακούγεται στ' αυτιά κάποιων δεν παύει να αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο την ελληνική πραγματικότητα και νοοτροπία.

Ο λόγος για ένα περιστατικό που συνέβη στην Κρήτη, καθώς δύο στελέχτη των ΕΛΤΑ, τα ο οποία πιάστηκαν να έχουν υπεξαιρέσει χρήματα ζήτησαν διευκολύνσεις για να μπορέσουν να τα επιστρέψουν!

Το καλύτερο όμως είναι ότι το στέλεχος απο την Κρήτη που φέρεται να μην απέδωσε στον οργανισμό τα λεφτά που διαχειριζόταν, τέθηκε σε αργία και άρα μπορεί να επιστρέψει! Η μοναδική του υποχρέωση είναι ότι θα του παρακρατάται ένα ποσό καθε μήνα από τον μισθό του μέχρι να επιστραφεί όλο το ποσό, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Σύμφωνα με το έγγραφο που εστάλη στον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, ο πρώην υπάλληλος, ως προϊστάμενος και διαχειριστής καταστήματος στην Κρήτη “κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάιο του 2011 έως και τον Ιούλιο του 2011 ευθύνεται για παρακράτηση ποσού 47000 ευρώ προερχόμενου από τη διαχείριση του καταστήματος”.

Ο υπάλληλος παραπέμθηκε στο Πειθαρχικό και του επιβλήθηκε κατά πλειοψηφία η ποινή της οριστικής απόλυσης. Ωστόσο, μετά από έφεση το Δευτεροβάθμιο του επέβαλε την ποινή της προσωρινής απόλυσης των έξι μηνών τον περασμένο Ιούνιο.