Συνελήφθησαν δύο άτομα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Δύο Ρομά, ένας 37χρονος και μια 35χρονη, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, και με τη συμμετοχή κι άλλων συνεργών τους διέπρατταν διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών στη Μεσσηνία.

Οι δύο Ρομά συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, στην οποία είχαν εντάξει άγνωστο αριθμό συνεργών τους, ως «περιφερειακά μέλη», τα οποία προέβαιναν στη διάπραξη κλοπών.

Αναφορικά με τη δράσης τους, τα «περιφερειακά μέλη», αφού διέπρατταν κλοπές κυρίως χρυσαφικών, κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών, στη συνέχεια τα παρέδιδαν στoν 37χρονο και στην 35χρονη, οι οποίοι με ειδικά μέσα προέβαιναν στην εκτίμηση τους και τα διοχέτευαν στην αγορά, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Κατά τις έρευνες, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος χρυσαφικών, κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών, μέρος των οποίων, όπως προέκυψε, είχε κλαπεί στις 8 Ιανουαρίου από σπίτια στην 'Ανθεια και στο Πλατύ Μεσσηνίας και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους, ενώ για τα υπόλοιπα ερευνάται η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής τους

Επίσης, κατασχέθηκαν μία ζυγαριά ακριβείας, μία πλάκα γραφίτη και δύο μπουκαλάκια με ειδικό υγρό (οξύ), τα οποία αποτελούν αντικείμενα - μέσα που χρησιμοποιούνται για τη διαπίστωση γνησιότητας των προς εμπορία χρυσαφικών, καθώς και το χρηματικό ποσό των 145 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Ασφάλεια Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, καθώς και για την ταυτοποίηση των συνεργών τους.