Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα, Γρεβενά και Σουφλί

Δεν θα λειτουργήσουν και σήμερα τα σχολεία τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Φλώρινας, Γρεβενών, Άργους Ορεστικού Καστοριάς και Σουφλίου, εξαιτίας του παγετού.

Την ίδια ώρα που στους δήμους Βοΐου, Εορδαίας και Σερβίων-Βελβεντού Κοζάνης, τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 9.30.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Μακεδονία και στη Θράκη σήμερα θα κυριαρχήσουν οι νεφώσεις με χαμηλές θερμοκρασίες από -11 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν νεφώσεις, οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου),από το 22ο έως το 28ο χλμ, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες, από 18ο έως 22ο χλμ. Αλυσίδες χρειάζονται, από 15ο έως 30ο χλμ. στην επαρχιακή οδό Φλώρινας-Καστοριάς, στην επαρχιακή οδό Κερασιάς – χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, του νομού Πέλλας και στην επαρχιακή οδό Καστανερής-Λιβάδια Κιλκίς.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Καλλιπεύκης-Π. Παντελεήμονα (όρια Νομού Πιερίας), διασταύρωση "Βρύση του Κατή" (νομός Λάρισας) και στις επαρχιακές οδούς Καρδίτσας-Άρτας, από 38ο έως 61ο χλμ., θέση "Τύμπανος" και Μουζακίου - Στεφανιάδας, από 10ο έως 22ο χλμ., θέση "Αγ. Νικόλαος", στο νομό Καρδίτσας.

Στο Κιλκίς, κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Λειψυδρίου - Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Στη Ροδόπη έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω υπερχείλισης υδάτων, στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα, Λίσσος ύψος Αρριανών, Έβρενου - Ιασίου, Αετοκορυφής, Διώνης και Στρύμης Λοφαρίου.