Αθώοι 26 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά – Φυλάκιση για άλλους 4

Αθώοι από την κατηγορία, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, κρίθηκαν οι 26 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της σπείρας που διακινούσε χασίς στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Κρήτης, η οποία εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία, τον Αύγουστο του 2013, σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, που ανακοινώθηκε σήμερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, οι 7 βασικοί κατηγορούμενοι μαζί με ακόμα 3 συγκατηγορούμενούς τους, κρίθηκαν ένοχοι για διακίνηση ναρκωτικών και τους επιβλήθηκαν -ανάλογα με τις κατηγορίες- ποινές φυλάκισης από 10 έως 16 χρόνια και χρηματική εγγύηση από 50.000 ευρώ μέχρι και 100.000 ευρώ.

Στη φυλακή θα οδηγηθούν οι 4 από τους 10, αφού για τους 6 το Δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με τον όρο της εμφάνισης στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα το πρώτο 5ήμερο κάθε μήνα, ενώ τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Ακόμη, από τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, δώδεκα κηρύχτηκαν αθώοι για τις πλημμεληματικές πράξεις, ενώ οι υπόλοιποι καταδικάστηκαν για πλημμελήματα.