Ελλείψεις στο νοσοκομείο Πρέβεζας

H κακή κατάσταση στο νοσοκομείο της Πρέβεζας προκάλεσε την έκρηξη της Αντιπροέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου (ΕΙΝΗ), Μαργαρίτας Κιτσανού.

Η ίδια αποκάλεσε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον περιφερειακό ραδιοφωνικό σταθμό Prisma 9.51 του νομού Πρεβέζης ως "κραυγή απόγνωσης".

Η κυρία Κιτσανού, στα λεγόμενά της, ήταν αιχμηρή: "Το νοσοκομείο της Πρέβεζας, πλήττει ένας ιός με πολλά πόδια, εμείς εδώ στην Ήπειρο αποτελούμε άλλο λαό για το κεντρικό κράτος".

Η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου ανέφερε ότι η υποχρηματοδότηση και η "δήθεν" αξιολόγηση, όπως τη χαρακτήρισε, οδηγούν τα μικρά νοσοκομεία, όπως της Πρέβεζας στο κλείσιμο.

Παράλληλα, στάθηκε στο γεγονός ότι η ψήφιση του νέου νόμου για τις ιδιωτικές εταιρείες που θα ελέγχουν τα νοσοκομεία, φτιάχνει ένα δημόσιο σύστημα υγείας που "του βάζουν τρικλοποδιές, το κάνουν να πατάει πάνω σε πεπονόφλουδες για να γλιστρήσει και να σκοτωθεί, ενώ από την άλλη έχουμε ένα ιδιωτικό τομέα που του ανοίγουμε τα πόδια και τα φτερά να εισέλθει στο δημόσιο σύστημα Υγείας".

Χαρακτήρισε "τραγική" την αδιαφορία των φορέων της πόλης, καθώς, όπως κατήγγειλε, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννου, δεν έφερε ποτέ στο περιφερειακό συμβούλιο -κατά τα λεγόμενά της- το ζήτημα της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, ενώ ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Τσουμάνης, σιωπά.

"Λυπάμαι που δεν έχουν πατήσει πόδι για το νοσοκομείο. Οι μόνες κινητοποιήσεις γίνονται από τους εργαζόμενους και προς τιμήν τους έχουν βγει στο δρόμο για να μην κλείσει", είπε η κυρία Κιτσανού.