Και υποψήφιος βουλευτής στη συμμορία της Κρήτης

Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις που αφορούν το κύκλωμα ναρκωτικών που δρούσε ανεξέλεγκτο στην Κρήτη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα το πρωί ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου, Φανούρης Μανιουδάκης, η εγκληματική οργάνωση ήταν μοιρασμένη σε δύο κομμάτια, ένα στο Ηράκλειο με 12 άτομα και ένα στο Λασίθι με 8 άτομα, όλοι τους επικεφαλής της συμμορίας.

Αρχηγός της σπείρας ήταν ένας Λασιθιώτης με ένα ακόμα άτομο, που επί της ουσίας ασκούσε έλεγχο και στην οργάνωση του Ηρακλείου. Πρόκειται για το ίδιο άτομο συμπεριλαμβανόταν σε ψηφοδέλτιο κόμματος στις εκλογές του περασμένου Μάη, στο νομό Λασιθίου και τελικά δεν μπήκε στη Βουλή, όπως αναφέρει το prismanews.com.

Ανάμεσα τους είναι και οι τρεις ένστολοι, οι δύο αξιωματικοί του Λασιθίου και ο ένας αστυφύλακας από το Ηράκλειο που με τη δράση τους διευκόλυναν το συνδικάτο του εγκλήματος και παράλληλα πρόσβαλαν το Σώμα στο οποίο ανήκαν μέχρι σήμερα.

Ο κύριος Μανιουδάκης αναφέρθηκε αναλυτικά και σε μία προς μία στις χασισοφυτείες στις οποίες εμπλέκονται οι 20, ενώ επικεντρώθηκε στη χασισοφυτεία του Αστριτσίου που ως φαίνεται αποτέλεσε το μίτο της Αριάδνης για την Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να ασχοληθεί και με την έκνομη δραστηριότητα και άλλων ατόμων.

Oι κατηγορούμενοι στην υπόθεση αυτή θα είναι συνολικά 67, δηλαδή οι 20 που ήταν οι εγκέφαλοι του κυκλώματος, καθώς και ακόμα 47 που ήταν οι άνθρωποι για όλες τις δουλειές.

Φρόντιζαν για την καλλιέργεια των χασισοφυτειών, τη διακίνηση των ποσοτήτων, για ζωοκλοπές και προμήθεια όπλων, και γενικότερα για όλες τις μικρές και μεγάλες δουλειές και δοσοληψίες της συμμορίας.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...