Παραδοχή της ΕΛ.ΑΣ. για εμπλοκή αστυνομικών σε κύκλωμα ναρκωτικών

Νέα στοιχεία προκύπτουν για το κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών και όπλων σε Ηράκλειο, Λασίθι και Ρέθυμνο, στο οποίο, επιβεβαιωμένα πλέον, δραστηριοποιούνταν και αστυνομικοί.

Στην Κρήτη βρίσκεται ήδη κλιμάκιο του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και διεξάγει έρευνες.

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες της Αστυνομίας, οι δικογραφίες που σχηματίζονται περιλαμβάνουν μέχρι τώρα πάνω από 40 άτομα.

Οι Αστυνομικές έρευνες αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τις μεταμεσονύκτιες ώρες, ενώ δεν αποκλείεται να συνεχιστούν και αύριο.

Έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 14 άτομα, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., ανάμεσά τους ένας αξιωματικός και ένας αρχιφύλακας, γεγονός που επιβεβαιώνει τις αρχικές πληροφορίες περί εμπλοκής ενστόλων στο κύκλωμα.

Η Αστυνομία έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για αύριο Τετάρτη, ώστε να γνωστοποιηθούν λεπτομέρειες. Η ακριβής ώρα, ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία με τις εξελιγμένες μεθόδους της και όλα τα νέα δεδομένα εντοπισμού που έχει στη διάθεση της τέθηκε στη διάθεση των διωκτικών αρχών της Κρήτης για τον εντοπισμό και την καταγραφή στοιχείων αναφορικά με την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που είχε απλώσει τα πλοκάμια της στους τρεις από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ήταν αυτή που με τα μέσα της κατάγραψε 500 σελίδες συνομιλιών των εμπλεκόμενων. Πρόκειται για συνομιλίες που καταγράφηκαν και απομαγνητοφωνήθηκαν και αποδεικνύουν τις σχέσεις που είχαν μεταξύ τους τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Αυτές οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες αποτελούν εξάλλου και ένα σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο μέσα στον ογκώδη φάκελο της μίας από τις δικογραφίες που αναμένεται να σχηματίσει η Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου που θα αναλάβει αυτό το βάρος