Μητροκτόνος Αγρινίου: Δεν τη σκότωσα εγώ, κάλυψα τον πατέρα μου

Εντελώς νέα τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση του μητροκτόνου του Αγρινίου, ο οποίος φερόταν ως δολοφόνος της μητέρας του μέσα στο σπίτι λίγο πριν αρχίσουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

Δεκαπέντε μήνες αργότερα, ο μαθητής, ο οποίος νοσηλεύεται σε ψυχιατρείο άλλαξε στάση.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ιστοσελίδας protothema.gr, ενώ αρχικά είχε ομολογήσει στους αστυνομικούς το έγκλημα, στη συνέχεια ισχυρίστηκε ενώπιον της ψυχολόγους του ότι ο πατέρας του "του φόρτωσε" τη δολοφονία.

Στην απολογία του είχε δηλώσει: "Πήρα με το κουζινομάχαιρο τη ζωή της μητέρας μου, επειδή μου είχε κάνει παρατήρηση". Αναλυτικότερα: "Η μητέρα μου ήρθε και μου είπε να κλείσω την τηλεόραση και να πάω να κοιμηθώ, γιατί ήταν αργά, λέγοντάς μου “τι θα γράψεις αύριο;”. Εγώ της απάντησα ότι θα πάω για ύπνο, μόλις τελειώσει η ταινία. Η παρότρυνσή της όμως με εκνεύρισε. Τότε εγώ, με ένα μαχαίρι που κρατούσα στα χέρια μου και έτρωγα καρπούζι, της επιτέθηκα και αυτή φοβήθηκε και έτρεξε προς το χολ. Την πρόλαβα και την έπιασα από τον ώμο με το αριστερό μου χέρι και με το μαχαίρι που κρατούσα στο δεξί, τη μαχαίρωσα στο στήθος δύο φορές. Ο πατέρας μου ξύπνησε και ήρθε στο χολ, αλλά δεν είδε τι είχε συμβεί, ούτε το μαχαίρι γιατί εγώ το είχα πάει στην κουζίνα στη θήκη για τα μαχαίρια".

Ωστόσο, στην ψυχίατρο που τον παρακολουθεί, η οποία τυγχάνει διευθύντρια της 6ης Ψυχιατρικής Κλινικής στο Δαφνί, την κυρία Ελένη Μαραγκουδάκη, είπε άλλα, κατά την εικοστή συνεδρία της ψυχολόγου μαζί του: "Ο πατέρας μου, μου ζήτησε να πω ότι εγώ έχω διαπράξει το έγκλημα εναντίον της μητέρας μου, διότι εγώ θα πήγαινα για λίγο καιρό στη φυλακή, ενώ εκείνος θα καθόταν για πολλά χρόνια. Τον είδα να την χτυπάει, νομίζω πέντε φορές, εκείνη με καλούσε για βοήθεια, φωνάζοντας το όνομά μου κι εγώ έντρομος είχα ακινητοποιηθεί στον καναπέ και δεν έκανα τίποτα για τη μητέρα μου".

Τους παραπάνω ισχυρισμούς του μαθητή κατέθεσε ενόρκως η ψυχίατρος στην ανακρίτρια Αγρινίου και, πλέον, γίνεται εκ νέου έρευνα, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν δόση αληθείας τα όσα αποκάλυψε ο 19χρονος.

Ο 19χρονος, φερόμενος ως μητροκτόνος, προφυλακίστηκε στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, στις 9 Οκτωβρίου 2013 και αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους, όμως την ίδια ημέρα μπήκε στο Δημόσιο Ψυχιατρείο Αθηνών στο Δαφνί, καθώς κρίθηκε ότι είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του και το περιβάλλον του.

Τη θεραπεία του Βασίλη ανέλαβε η διευθύντρια της 6ης Ψυχιατρικής Κλινικής κυρία Μαραγκουδάκη. Στην ένορκη κατάθεση που έδωσε στην ανακρίτρια Αγρινίου, αφότου μετέβη αυθόρμητα στις Αρχές, αποκάλυψε όσα γνωρίζει δίνοντας νέα διάσταση στις έρευνες για τη δολοφονία της δασκάλας.

"Περίπου για είκοσι ημέρες, ο Βασίλης ήταν αποσυρμένος στο δωμάτιό του με σχεδόν ανύπαρκτες κοινωνικές σχέσεις με τους άλλους συνασθενείς του, ερχόταν όμως πάντοτε πρόθυμα στις συνεδρίες που είχε μαζί μου".

"Έφυγε από τη συγκεκριμένη συνεδρία ιδιαιτέρως φορτισμένος και τη μεθεπόμενη ημέρα επανέλαβε στους λοιπούς συναδέλφους μου και ενώ εγώ δεν ήμουν παρούσα, την ίδια αφήγηση για το έγκλημα της μητέρας του", πρόσθεσε η κυρία Μαραγκουδάκη.