Τάφος του Αλέξανδρου του Δ’ στην Αμφίπολη;

«Είμαστε μπροστά σε ένα σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα, όπως δείχνουν τα στοιχεία», τόνισε το πρωί της Τετάρτης σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο υπουργός Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας, σχετικά με τα ευρήματα στην Αμφίπολη.

Ο υπουργός Πολιτισμού, μιλώντας στο Mega, σημείωσε ότι «η αρχαιολογία είναι μία επιστήμη που προχωρεί με τους δικούς της ρυθμούς» και ακολουθώντας τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού συνέστησε σε όλους να κάνουν υπομονή για τις τελικές ανακοινώσεις και να μη βιάζονται να κρίνουν για το αν συνδέεται ή όχι με τη δυναστεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Θα περιμένουμε δύο-τρεις εβδομάδες μέχρι να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα και να μπούμε στον τάφο», υπογράμμισε ο κ. Τασούλας, προσθέτοντας πως «τα στοιχεία θα μας δώσουν την αλήθεια».

«Ο Κάσσανδρος κατέσφαξε τον Αλέξανδρο τον Δ' και τη Ρωξάννη και έδωσε εντολή να τους κρύψουν. Δεν συνάδει το κρύβω με το βάζω μέσα σε ένα τύμβο 30-40 μέτρων», τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού σχετικά με τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο, έπειτα από την αρχαιολογική ανασκαφή.

«Όλα όσα λέμε μπορεί να μη συμβαίνουν και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», είπε ακόμη. Σχετικά με τους πόρους για τη μελέτη και για τις πληροφορίες ότι δημιουργήθηκε εμπλοκή ο υπουργός είπε πως «δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα» και ότι οι πόροι έχουν διασφαλιστεί. Όπως υπογράμμισε, δε, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς παρακολουθεί, από την αρχή την έρευνα και θέλησε να δει από κοντά πώς εξελίσσεται.

Ο κ. Τασούλας, παράλληλα, επιτέθηκε και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την κριτική ότι η κυβέρνηση εναποθέτει τις ελπίδες της σε αρχαιολογικά ευρήματα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται μην τυχόν και γίνει κανένα σημαντικό γεγονός στη χώρα, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτισμένος μόνο με την αποτυχία και τη δυσπραγία» επισήμανε ο υπουργός Πολιτισμού και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει επειδή δεν πάνε καλά τα πράγματα, όταν βελτιώνονται τρομάζει γιατί θα εξαφανιστεί». Ο κ. Τασούλας μάλιστα σημείωσε: «Δεν θα ασχολούμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που βρισκόμαστε μπροστά σε ιστορικά γεγονότα».

«Ολοι θα τα μάθουμε την ίδια στιγμή. Οσοι είμαστε καλοί άνθρωποι θα χαρούμε και όσοι είμαστε μικρόψυχοι θα ζοριστούμε», δήλωσε ακόμη.