Πάτρα: Οι γιατροί δεν επαρκούν για τα εξωτερικά ιατρεία

Τα προβλήματα που παρατηρούνται στη λειτουργία των νοσοκομείων και συνολικά του Εθνικού Συστήματος Υγείας αναδεικνύει για μια ακόμα φορά η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαϊας.

Η μετακίνηση γιατρών από το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, στο νοσοκομείο του Πύργου συναντά την έντονη αντίθεσή της, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thebest.gr.

Αντίστοιχη τακτική είχε ακολουθηθεί και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (ΠΓΝΠ) και στον Άγιο Ανδρέα ως προς τους γιατρούς καρδιολογικών κλινικών, καθώς τους υποχρεώνουν να καλύψουν τις καλοκαιρινές εφημερίες άλλων περιφερειακών νοσοκομείων.

Ακόμη, το αιματολογικό τμήμα της παθολογικής κλινικής στο ΠΓΝΠ "κλείνει" για νέους ασθενείς, καθώς λείπουν γιατροί. Από τις έξι θέσεις ειδικευμένων γιατρών του τμήματος είναι καλυμμένες μόλις οι δύο, αναφέρει η εφημερίδα "Πελοπόννησος".

Ο διευθυντής του τμήματος, Αργύρης Συμεωνίδης, έχει ενημερώσει εγγράφως και προφορικώς τους εμπλεκόμενους γιατρούς. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει η ενδεδειγμένη ανταπόκρισης και υποχρεώνεται σε αναστολή των δραστηριοτήτων του τμήματος.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής του τμήματος, οι γιατροί δεν επαρκούν για την κάλυψη ούτε του 50% των υποχρεώσεων των εξωτερικών ασθενών, εργάζονται καθημερινά πέραν του κανονικού ωραρίου και δεν έχουν περιθώριο ούτε για αναρρωτική άδεια.

Κατά συνέπεια δεν θα αναλάβει τη θεραπεία κανενός νέου εξωτερικού περιστατικού και θα παρέχει υποστήριξη μόνο στους βαρέως πάσχοντες καινούργιους ασθενείς.

Το γενικό αιματολογικό ιατρείο θα λειτουργεί με έναν μόνο γιατρό δύο φορές την εβδομάδα και με δύο αιματολόγους δύο ακόμα φορές την εβδομάδα.

Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των εξυπηρετούμενων παλαιών ασθενών θα μειωθεί από 150 σε 90 περίπου την εβδομάδα.

Από την πλευρά του ο Διοικητής του ΠΓΝΠ Χαράλαμπος Μπονάνος ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημερες το τμήμα θα ενισχυθεί με έναν επικουρικό γιατρό.