“To μεσημεριανό για κάποια παιδιά είναι μια φέτα ψωμί”

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του 62ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας, η καθημερινότητα των οποίων έχει επηρεαστεί πολύ έντονα από την οικονομική κρίση. Σε υπόμνημα που έστειλαν οι δάσκαλοι του σχολείου περιγράφουν ανέχεια, ανεργία, απόλυση, προβλήματα που από νωρίς μπαίνουν στις ζωές των μικρών μαθητών.

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, στα διαλείμματα τα παιδιά δεν έχουν μαζί τους ένα κουλούρι, ενώ το μεσημεριανό γεύμα στο ολοήμερο είναι για κάποια μόνο μία φέτα ψωμί, όπως αναφέρεται στο patranews.gr.

Αυτή την εικόνα περιγράφουν ,μέσω του υπομνήματος που κατέθεσαν στη Βουλή , οι 13 δάσκαλοι του 62ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας, στην πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο Κοινοβούλιο μαζί με τους μαθητές τους.

"Η καθημερινότητα στο σχολείο άλλαξε. Κάθε πρωί οι αφηγήσεις των παιδιών δεν έχουν να κάνουν με τι είδαν, τι άκουσαν από τον κόσμο, αλλά με τις οικογενειακές καταστάσεις που βιώνουν. Την ανέχεια, την ανεργία, την απόλυση. Στα διαλείμματα τα παιδιά δεν έχουν μαζί τους ένα κουλούρι, το μεσημεριανό στο ολοήμερο για κάποια είναι μαι φέτα ψωμί. Στο μάθημα φαίνονται τα αποτελέσματα της πολύωρης απουσίας των γονιών από το σπίτι, στη σωματική, πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη και την ψυχική υγεία του παιδιού", αναφέρεται χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων στο υπόμνημα των δασκάλων, που δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα Γνώμη.