Ελλείψεις σε πολλές κατηγορίες φαρμάκων

Τρομακτικές ελλείψεις φαρμάκων σημειώνονται στα φαρμακεία του Ηρακλείου. Βαριά πάσχοντες και χρόνια ασθενείς, αντικρίζουν άδεια ράφια, καθώς το αλαλούμ που προκάλεσε το νέο δελτίο τιμών, έχει προκαλέσει βαρύτατες επιπτώσεις στην αγορά φαρμάκων.

Το πρόβλημα γίνεται κάθε μέρα και εντονότερο. "Σήμερα, οι ελλείψεις στην αγορά του Ηρακλείου αγγίζουν το 50%" δηλώνει στο prismanews.gr ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου, Γιάννης Τσικανδιλάκης.

H αντιπαράθεση των εταιρειών με την πολιτεία για το νέο δελτίο τιμών, έχει οδηγήσει σε ένα άτυπο "εμπάργκο" στην αγορά φαρμάκων από πλευράς των φαρμακευτικών. Κορτιζονούχα, αντικαταθλιπτικά, αντιπαρκινσονικά, αντικαρκινικά, ινσουλίνες, καρδιολογικά και αντιθυρεοειδικά φάρμακα βρίσκονται σε μειωμένη επάρκεια στα ράφια των φαρμακείων και σε ορισμένες περιοχές της Κρήτης σε μεγάλη έλλειψη.

"Μέχρι να ομαλοποιηθεί η αγορά, το πρόβλημα μέρα με τη μέρα θα μεγαλώνει. Τουλάχιστον για δέκα ακόμη ημέρες, στην καλύτερη περίπτωση, η αγορά θα έχει τεράστιες ελλείψεις", συμπληρώνει ο κ.Τσικανδιλάκης.