Νέα Εθνική Πινακοθήκη στο Αγρίνιο

Παίρνει νέα μορφή το ιστορικό κτίριο που φιλοξενούσε για χρόνια τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στο Αγρίνιο, καθώς ο Δήμος Αγρινίου το μετατρέπει σε Εθνική Πινακοθήκη.

Το κτίριο πέρασε στην κυριότητα του δήμου από την Εθνική Τράπεζα ακριβώς δύο χρόνια πριν, στις 26 Οκτωβρίου του 2010. Στην αρχή υπήρξε σχετική καθυστέρηση στο σχεδιασμό του έργου, ενώ δυσπιστία εξέφρασαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις για την εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων.

Τελικά τη λύση έδωσε η υπηρεσία αυτεπιστασίας του δήμου, εντάσσοντας στις καθημερινές της δραστηριότητες τις εργασίες αναστύλωσης του κτιρίου, σε μια εποχή που τα πενιχρά οικονομικά των δήμων, δύσκολα θα επέτρεπαν τις παρεμβάσεις που ήταν ανάγκη να γίνουν.

Οι εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι καθαιρέσεις και τα σοβατίσματα και έχουν ήδη μπει μέσα ελαιοχρωματιστές και ηλεκτρολόγοι. Οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις θα παίξουν σημαντικό ρόλο στον τελικό χαρακτήρα που θα αποκτήσει το ιστορικό κτίριο γι’ αυτό θα δοθεί σημαντικός χρόνος σε αυτές.

Πάντως, προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί το τελικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Μόλις θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και θα παραδοθεί το κτήριο αναπαλαιωμένο, θα διατεθεί για την παρουσίαση εκθέσεων και αναγνωρισμένων καλλιτεχνικών δημιουργιών που θα τονώσουν την πολιτιστική ζωή του Αγρινίου.