Πελεγρίνης: Καλύτερα να χαθεί το εξάμηνο παρά το Πανεπιστήμιο

Προτεραιότητα στη διάσωση του Πανεπιστημίου ως θεσμού, παρά το εξαμήνου έδωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στον Βήμα fm, μία ημέρα μετά την απόφαση για λουκέτο στον φορέα, στον οποίο ηγείται.

“Μπορεί να χαθεί το εξάμηνο, το θέμα όμως είναι να μην χαθεί το Πανεπιστήμιο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρύτανης καταλόγισε υπερβολή στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το ζήτημα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων το υπουργείο Παιδείας.

“Όταν έκανε την τιμή να με καλέσει στο υπουργείο, είπε ότι 1.700 πρέπει να φύγουν ... Έγινε κάποια αξιολόγηση για να κρίνει ότι πρέπει να φύγουν τόσοι; Τον κόσμο που πρέπει να δουλέψει στο πανεπιστήμιο, τον απομακρύνει. Είναι κατάφωρα κατά του Συντάγματος και κατά της λογικής. Και δηλώνω ότι και εγώ και η Σύγκλητος θέλουμε το πανεπιστήμιο να είναι ανοιχτό και να ανταποκρίνεται στην αποστολή του, αλλά εκ των πραγμάτων κλείνει”, σημείωσε ο κύριος Πελεγρίνης.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να χαθεί ακόμη και το εξάμηνο, ο κ. Πελεγρίνης ανέφερε: “Πολύ πιθανόν... Αλλά για μένα, το μεγαλύτερο θέμα είναι να μη χαθεί το πανεπιστήμιο και δεν υπερβάλλω. Τονίστηκε στην απόφαση της Συγκλήτου και από μένα και από άλλους να παραμείνει ανοικτό το πανεπιστήμιο. Αλλά εκ των πραγμάτων είναι κλειστό”.