Δωρεάν φρουτοσαλάτες και γαλακτοκομικά στα σχολεία

Τη διανομή φρουτοσαλάτας, αλλά και γαλακτοκομικών προϊόντων σε σχολεία, σχεδιάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο ίδιος ο υπουργός, Αθανάσιος Τσαυτάρης, επιβεβαίωσε το σχεδιασμό του υπουργείου με δηλώσεις του στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

"Η προσπάθεια δεν έχει στόχο μόνο να βοηθήσουμε παιδιά, που υποσιτίζονται σε σχολεία λόγω της οικονομικής συγκυρίας, αλλά αποσκοπεί και στο να μάθουν τα παιδιά να τρέφονται υγιεινά. Θα μοιράσουμε τρόφιμα με τη μορφή φρουτοσαλάτας, αλλά και γαλακτοκομικά, δηλαδή γιαούρτι, τυρί και γάλα.

Έτσι, αφενός θα βοηθήσουμε τα παιδιά να εξασφαλίσουν την τροφή τους και αφετέρου να μάθουν από νωρίς να τρώνε φρούτα, λαχανικά κι επίσης ελληνικά προϊόντα, όπως η φέτα ή η γραβιέρα ή το γιαούρτι, που τόσο σημαντικά είναι για τη διατροφή τους", δήλωσε ο κ. Τσαυτάρης.

Νέο πρόγραμμα διανομής τροφίμων σε απόρους

Στο μεταξύ, στα σπάργανα βρίσκεται και το πρόγραμμα διανομής δωρέαν τροφίμων σε απόρους. Ο συνολικός προϋπολογισμός του συγκεκριμένου προγράμματος φθάνει τα 23,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το υπουργείο θα αρχίσει τη διανομή τροφίμων σε 750.000 δικαιούχους. Η διανομή αφορά σε πέντε βασικά είδη διατροφής: ρύζι, ζυμαρικά, λάδι, φέτα, γραβιέρα. Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με περίπου 720 φορείς. Το υπουργείο καθορίζει τη διαδικασία.

Οι λοιποί τοπικοί φορείς καθορίζουν τη σύνθεση των λιστών των δικαιούχων και την ποσότητα των τροφίμων, που θα διαθέτουν τα τρόφιμα ανά συσσίτιο.