Διεθνής Αμνηστία: Δεν πρέπει να γίνουν ανεκτές οι φασιστικές επιθέσεις

Να κάνουν οι ελληνικές αρχές ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τη συνέχιση της βίας με πολιτικά κίνητρα ζητά η Διεθνής Αμνηστία, μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του 34χρονου Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής.

“Η πολιτικά υποκινούμενη βία αυτού του είδους είναι απαράδεκτη οπουδήποτε, και η ιστορία έχει δείξει τις βαριές συνέπειες αν παραμείνει ατιμώρητη. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι επιθέσεις σαν αυτήν δε θα γίνουν ανεκτές, και ο/οι υπεύθυνος/υπεύθυνοι πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη”, δήλωσε η αναπληρώτρια διευθύντρια Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας της Διεθνούς Αμνηστίας, Γιεζέρτσα Τιγκάνι.

“Η Διεθνής Αμνηστία έχει επανειλημμένως εκφράσει ανησυχίες για το πώς η μισαλλοδοξία και η βία έχουν ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια, εκδηλούμενες σε δημόσιες ενέργειες ξενοφοβίας και ρατσισμού, που αντιμετωπίστηκαν αδύναμα από τις αρχές”, σχολίασε η ίδια, προσθέτοντας: “Οι ελληνικές αρχές πρέπει να ανακόψουν αυτό το επικίνδυνο κύμα προτού οδηγήσει σε περαιτέρω παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που αποτελούν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια και την ικανότητα των πολιτών να εξασκήσουν το δικαίωμά τους στην ελευθερία της έκφρασης. Οι πολίτες πρέπει να μπορούν να εκφράζουν τις πολιτικές απόψεις τους χωρίς το φόβο της σωματικής βίας”.