Ο δράστης ομολόγησε την πράξη του αλλά και ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή

Στον εισαγγελέα Πειραιά αναμένεται να οδηγηθεί ο 45χρονος, που ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης με μαχαίρι, εναντίον 34χρονου στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλείται πληροφορίες από την αστυνομία, κατά την προανάκριση, ο συλληφθείς παραδέχθηκε ότι ανήκει ιδεολογικά στη Χρυσή Αυγή, όπως προκύπτει και από τις μαρτυρικές καταθέσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άτυχος 34χρονος, που ανήκε στον αριστερό χώρο και ήταν γνωστός στην περιοχή, καθώς ο πατέρας του ήταν πρώην μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, διαπληκτίστηκε με κάποιον σε καφετέρια, επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60, στην Αμφιάλη.

Στην προσπάθειά του να πάρει τη μοτοσικλέτα του για να πάει σπίτι του, δέχθηκε επίθεση από ομάδα περίπου 15 ατόμων με φόρμες παραλλαγής.

Ξαφνικά, ΙΧ αυτοκίνητο, διασχίζοντας αντίθετα το δρόμο, στον οποίο βρισκόταν η καφετέρια, όπου έγινε η συμπλοκή, σταμάτησε και τότε ο οδηγός του βγήκε και τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 34χρονο στο στήθος.

Πριν το θύμα μεταφερθεί στο νοσοκομείο, πρόλαβε να υποδείξει σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, που είχαν φτάσει στο σημείο της συμπλοκής, τον άνθρωπο που τον μαχαίρωσε.

Έφοδος στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Αυτή την ώρα γίνεται έφοδος της Αστυνομίας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται επί της οδού Δηλιγιάννη στο σταθμό Λαρίσσης.

Οι αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνες στα πρώτα γραφεία του κόμματος χωρίς να έχουν ακόμη γίνει γνωστοί οι λόγοι.

Μιλώντας στη Βουλή ο Η. Κασιδιάρης ανέφερε πως: "Κάποιοι πολιτικολογούν χρησιμοποιώντας το αίμα συμπολίτη μας".

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν σωματεία και τα συνδικάτα του Πειραιά, για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι, στην οποία γίνεται λόγος για "εγκληματίες της Χρυσής Αυγής".