Ομολόγησε πολιτικά κίνητρα ο δολοφόνος του Αριστερού

Ομολόγησε ο 45χρονος ακροδεξιός την δολοφονία που διέπραξε σε βάρος  34χρονου Αριστερού, στην Αμφιάλη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα ανήκε στον αριστερό χώρο, ήταν γνωστό στην περιοχή για την αντιφασιστική του δράση, ασχολούνταν με την μουσική χιπ χοπ και δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από ομάδα ακροδεξιών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο δράστης, που ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, συνελήφθη και ομολόγησε τη δολοφονία. Μάλιστα η αστυνομία τονίζει ότι "παραδέχθηκε ότι ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, όπως προκύπτει και απο μαρτυρικές καταθέσεις", φωτογραφίζοντας τη Χρυσή Αυγή. Πάντως η Αστυνομία αποφεύγει να κατονομάσει τη Χρυσή Αυγή.

Αυτή την ώρα γίνεται έφοδος της Αστυνομίας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται επί της οδού Δηλιγιάννη στο σταθμό Λαρίσσης.

Οι αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνες στα πρώτα γραφεία του κόμματος χωρίς να έχουν ακόμη γίνει γνωστοί οι λόγοι.

Μιλώντας στη Βουλή ο Η. Κασιδιάρης ανέφερε πως: "Κάποιοι πολιτικολογούν χρησιμοποιώντας το αίμα συμπολίτη μας".

Η άγρια δολοφονία με πολιτικές προεκτάσεις σημειώθηκε τη νύχτα της Τρίτης, ξημερώματα Τετάρτης.

Σύμφωνα με όλες τις έως τώρα πληροφορίες, ομάδα ακροδεξιών έστησε ενέδρα θανάτου στον 34χρονο αριστερό Παύλο Φύσσα, στην Αμφιάλη.

Φορείς της περιοχής, αλλά και ο Δήμαρχος, δείχνουν προς τη Χρυσή Αυγή, ωστόσο το κόμμα διαψεύδει και λέει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. 

Το απόγευμα πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 34χρονου.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία συνεπλάκησαν πάνω από δέκα άτομα κοντά σε καφετέρια. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε από μαχαίρι στο στήθος ένας άνδρας ο οποίος μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και με αυτόπτες μάρτυρες, η καφετέρια όπου παρακολουθούσαν τον αγώνα βρίσκεται επί της οδού Κεφαλληνίας στο Κερατσίνι, ενώ το σημείο της συμπλοκής και κατ' επέκταση της δολοφονίας έγινε στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60.

Η παρέα του 34χρονου Παύλου Φύσσα παρακολουθούσε ποδοσφαιρικό αγώνα, χωρίς, όπως λένε μάρτυρες να γίνει καμία διένεξη ή διαπληκτισμός για το ποδόσφαιρο. Μόλις τελείωσε ο αγώνας και η παρέα βγήκε από το μαγαζί, είδε, ότι σε παρακείμενο στενό υπήρχαν δύο άτομα που κρατούσαν ρόπαλα και φορούσαν μαύρα μπλουζάκια.

Αμέσως, μαζεύτηκαν και άλλα άτομα, περίπου είκοσι, και έτσι έγινε η συμπλοκή.

Αυτόπτης μάρτυς επιβεβαιώνει την πληροφορία ότι ο δράστης είχε βάλει το αυτοκίνητο ανάποδα στην Παναγή Τσαλδάρη και ότι μαχαίρωσε τον 34χρονο.

Ξεκαθαρίζει βέβαια και αυτό που ακούστηκε ότι οι αστυνομικοί είδαν τη μαχαιριά και δεν έκαναν τίποτα. Κι αυτό διότι λέει ότι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που πέρασαν τυχαία από την Παναγή Τσαλδάρη, άκουσαν μία γυναίκα να τους λέει: Αυτός είναι. Αυτός είναι που τον μαχαίρωσε. Μην τον αφήσετε να φύγει, και τότε οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

Μέχρι στιγμής τα αίτια της αιματηρής συμπλοκής δεν έχουν διευκρινιστεί, ωστόσο η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, αναφέρουν ότι δράστης και θύμα διαπληκτίστηκαν αρχικά για το ποδόσφαιρο αλλά στη συνέχεια υπήρξε πολιτική αντιπαράθεση.

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν σωματεία και τα συνδικάτα του Πειραιά, για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι, στην οποία γίνεται λόγος για "εγκληματίες της Χρυσής Αυγής".

Ο δήμαρχος Κερατσινίου, Λουκάς Τζάνης, δήλωσε ότι έγινε αποδέκτης πληροφοριών ότι ξεκίνησαν να τσακώνονται για λόγους αθλητικούς κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός - Παρί Σεν Ζερμέν. "Μαρτυρίες των περίοικων αναφέρουν ότι ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής", πρόσθεσε ο κ. Τζάνης και διευκρίνισε ότι έχει συλληφθεί ο δράστης.