Άγρια δολοφονία με πολιτικές προεκτάσεις

Υπέκυψε τις πρωινές ώρες στα τραύματά του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, ο 34χρονος, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν 55χρονο, σε καφετέρια, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι.

Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη. Μέχρι στιγμής τα αίτια της αιματηρής συμπλοκής δεν έχουν διευκρινιστεί, ωστόσο η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, αναφέρουν ότι δράστης και θύμα διαπληκτίστηκαν αρχικά για το ποδόσφαιρο αλλά στη συνέχεια υπήρξε πολιτική αντιπαράθεση.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία συνεπλάκησαν πάνω από δέκα άτομα έξω από καφετέρια. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε από μαχαίρι στο στήθος ένας άνδρας ο οποίος μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε.

Από το σημείο προσήχθη ένας άλλος άντρας που πιθανολογείται ότι είναι ο δράστης της επίθεσης, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ένα μαχαίρι. Για το αιματηρό συμβάν διενεργείται προανάκριση από την ασφάλεια.

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν σωματεία και τα συνδικάτα του Πειραιά, για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι, στην οποία γίνεται λόγος για "εγκληματίες της Χρυσής Αυγής".

Οι πληροφορίες του δήμαρχου Κερατσινίου - Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Το θύμα είχε υποδείξει το δολοφόνο στην ομάδα ΔΙΑΣ, αλλά μάταια!

Ο δήμαρχος Κερατσινίου, Λουκάς Τζάνης, δήλωσε ότι έγινε αποδέκτης πληροφοριών ότι ξεκίνησαν να τσακώνονται για λόγους αθλητικούς κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός - Παρί Σεν Ζερμέν. "Μαρτυρίες των περίοικων αναφέρουν ότι ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής", πρόσθεσε ο κ. Τζάνης και διευκρίνισε ότι έχει συλληφθεί ο δράστης.

Δύο άτομα, σύμφωνα με το δήμαρχο Κερατσινίου, έκαναν μεταξύ τους επιθετικά σχόλια για την εμφάνιση του Ολυμπιακού. Ανάμεσά τους ήταν και ο 34χρονος. Τότε ο 45χρονος επενέβη και με μαχαιριά, τον τραυμάτισε θανάσιμα. Πληροφορίες της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι ο θύτης μαχαίρωσε το θύμα, βγαίνοντας κατευθείαν από αυτοκίνητο και πολλοί αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν. Το θύμα φέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να είχε υποδείξει στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν φτάσει στο σημείο της συμπλοκής τον άνθρωπο που τον μαχαίρωσε.

Ο 34χρονος φέρεται να ανήκε στην οργάνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση. Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζουν τη δολοφονία και λένε χαρακτηριστικά: "Οι φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση".

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

"Παύλος Φύσσας, 34 χρονών νεκρός. Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα. Οι φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση και όπως γνωρίζουν καλά, του επιτέθηκαν και τον δολοφόνησαν στο Κερατσίνι. Η συμμορία της Χρυσής Αυγής που προωθείται από οικονομικά συμφέροντα για συγκυβέρνηση με την ΝΔ, συνεχίζει τα μνημονιακά εγκλήματα. Δεν δέρνουν το κατεστημένο-χτυπούν και σκοτώνουν μετανάστες, αριστερούς και τη νεολαία. Οι φασίστες οπλίζονται από τους κυβερνώντες, ενώ στην ίδια κατεύθυνση τα μνημονιακά παπαγαλάκια προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός ή να το παρουσιάσουν σαν σύγκρουση ακροκινούμενων ομάδων. Όμως στην πραγματικότητα αυτό είναι ο φασισμός και η φασιστική Χρυσή Αυγή. Δολοφονική συμμορία, όπλο του συστήματος ενάντια σους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Μετά τις χιλιάδες αυτοκτονίες των τελευταίων χρόνων, τις κρατικές δολοφονίες, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, το παρακράτος, με τη διαρκή ανοχή της αστυνομίας, μαχαιρώνει κάποιον απλά και μόνο επειδή ήταν αντιφασίστας. Σήμερα Τετάρτη, μαζί με τους απεργούς όλης της χώρας παλεύουμε για ψωμί παιδεία ελευθερία, παλεύουμε για ζωή, ενάντια σε αυτούς που μας την στερούν, λίγο λίγο ή κατευθείαν, με μία μαχαιριά.

Όλοι στους δρόμους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών, και ολόκληρη την μέρα, να πολιορκήσουμε τους φασίστες και την πολιτική που δολοφονεί.

Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση, σήμερα Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα στον τόπο δολοφονίας στο Κερατσίνι, και στις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη. Ο φασισμός θα τσακιστεί".

Διαψεύδει η Χρυσή Αυγή ότι ο δολοφόνος ήταν μέλος της

Διαψεύδει η Χρυσή Αυγή, διά του εκπροσώπου της Ηλία Κασιδιάρη, τα περί εμπλοκής μελών της στο φονικό στο Κερατσίνι.

"Ουδεμία σχέση έχει η Χρυσή Αυγή με αυτό το θλιβερό συμβάν... Ασφαλώς και δεν είναι μέλη της Χρυσής Αυγής", δήλωσε στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ ο κ. Κασιδιάρης.

"Πάνε κάποια υποκείμενα και μας κατηγορούν και δημιουργούν κλίμα πόλωσης και πολέμου", υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

Ανακοίνωση Χρυσής Αυγής για το έγκλημα στο Κερατσίνι:

Η Χρυσή Αυγή διαψεύδει κατηγορηματικά και καταδικάζει τους άθλιους συκοφάντες που την εμπλέκουν καθ' οιονδήποτε τρόπο στο έγκλημα του Κερατσινίου. Είναι άθλιοι και αχρείοι όχι μόνο για τα ασύστολα ψεύδη και τις συκοφαντίες τους, αλλά και γιατί εκμεταλλεύονται ένα γεγονός τραγικό για να πολιτικολογήσουν, να πάρουν ψήφους και να διχάσουν την ελληνική κοινωνία. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη στην οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι οι ψεύτες, οι συκοφάντες και οι επαγγελματίες υβριστές μας, αλλά και όσοι κακόβουλα αναπαράγουν τις αθλιότητές τους.

Δηλώσεις Στρατούλη

"Αν είναι τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, όπως καταγγέλλει αρκετός κόσμος που ήταν μπροστά στο περιστατικό, τίθεται πολύ σοβαρό πολιτικό ζήτημα, καθώς έρχεται μετά από σειρά συμβάντων κατά του δημάρχου του Μελιγαλά, κατά μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα και άλλα περιστατικά", δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

Το χρονικό

Σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες, το θύμα, ηλικίας 34 χρόνων, ανήκει στο χώρο της χιπ-χοπ μουσικής με έντονη αντιφασιστική δράση. Μάλιστα, στην προσωπική σελίδα του θύματος στο facebook, υπάρχουν ξεκάθαρα μηνύματα από τους φίλους του για το ποιοι είναι οι δράστες, φωτογραφίζοντας τον ακροδεξιό χώρο.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο 34χρονος μαζί με την παρέα του κυνηγήθηκαν από περίπου 25 άτομα με μαύρες μπλούζες λίγο μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού. Λίγο αργότερα, ο νεαρός, όπως αναφέρουν τα πρώτα στοιχεία, χτυπήθηκε στην καρδιά με μαχαίρι από έναν 45χρονο.

Μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο του Πειραιά αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο 34χρονος κατέληξε.