Κινητικότητα: Αλλού ο ασθενής, αλλού ο θεράπων ιατρός…

Ξεκίνησαν οι αλλαγές στην υγεία με το λουκέτο σε νοσοκομεία και την αλλαγή χρήσης τους, ωστόσο φαίνεται ότι γιατροί και ασθενείς δεν ακολουθούν τον ίδιο δρόμο. Σε άλλα νοσοκομεία μεταφέρονται οι ασθενείς και σε άλλα οι γιατροί που τους παρακολουθούσαν.

Σύμφωνα με την 'Εφημερίδα των Συντακτών" οι ασθενείς μπήκαν σε κινητικότητα, ωστόσο ακόμη και χειρουργημένα περιστατικά δεν ακολουθούν τους γιατρούς τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι ασθενείς από την Πολυκλινική, το πρώτο νοσοκομείο που εκκενώνεται, μεταφέρονται στους 'Αγίους Αναργύρους', όμως οι γιατροί μετατίθενται στον Ευαγγελισμό. Όπως σημειώνει η πρόεδρος των εργαζομένων Ελένη Κύργιου, αυτό ισχύει ακόμη και για βαριά χειρουργημένους ασθενείς.

Έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κινητικότητας των υπαλλήλων στα νοσοκομεία της Αθήνας, Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο και Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων και "Παναγιά" στη Θεσσαλονίκη και η αλλαγή χρήσης τους, καθώς και η μεταφορά των ασθενών σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Τα συγκεκριμένα νοσοκομεία δεν θα συμμετέχουν στις εφημερίες, ενώ αλλάζει και το σύστημα εφημεριών, καθώς έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα εφημερεύουν όλα τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου σε 24ωρη βάση κάθε τρεις εργάσιμες ημέρες, ενώ στις εφημερίες θα συμμετάσχουν και τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Σε ό,τι αφορά στα προγραμματισμένα τακτικά ιατρικά ραντεβού στα νοσοκομεία που αλλάζουν χρήση, αυτά θα πραγματοποιούνται κανονικά έως και την ερχόμενη Τετάρτη 28 Αυγούστου.