Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για το Βίκτωρα Ρέστη

Ο Βίκτωρας Ρέστης, μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό, καθώς προτιμάει να μένει στη σκιά της δημοσιότητας, όμως στον επιχειρηματικό κόσμο, το όνομά του δεν παύει να σημαίνει αρκετά, τουλάχιστον για εκείνους που γνωρίζουν καλά τα πράγματα.

Επικεφαλής, μίας από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείς στην Ελλάδα, με την ονομασία “Restis Group”, έχει δραστηριοποιηθεί έντονα στο χώρο των MEDIA, καθώς υπήρξε κατά το παρελθόν μέλος του διοικητικού συμβουλίου, τόσο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, όσο και του MEGA. Ήταν εκείνος που έφερε το γνωστό μουσικό κανάλι MTV στην Ελλάδα, τη συχνότητα προβολής παιδικών προγραμμάτων Nickelodeon, ενώ ήταν κάτοχος και του SMART TV.

Μερικές ακόμα από τις δραστηριότητες του επιχειρηματία, σχετίζονται με τον τομέα της ενέργειας, το real estate, τη βιομηχανία τροφίμων και τον τραπεζικό κλάδο μέσω της FBBank, η οποία πρόσφατα εξαγοράστηκε από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Ένας ακόμα τομέας, στον οποίο προσπάθησε κατά το παρελθόν να εμπλακεί ήταν αυτός της δισκογραφίας, με τη δημιουργία εταιρείας, προσπάθεια, η οποία δεν ευδοκίμησε.

Κάποιοι όταν άρχισε να εξαπλώνεται επιχειρηματικά με ραγδαίους ρυθμούς, έσπευσαν να πουν ότι ήρθε για να μείνει. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι η ταχύτητα των επενδυτικών του κινήσεων και η πληθώρα των τομέων, στους οποίους δραστηριοποιήθηκε, παρομοιάστηκε από πολλούς με την αντίστοιχη κινητικότητα του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Εκτός βέβαια από τους υποστηρικτές του, πολλοί ήταν εκείνοι, οι οποίοι βλέποντας την πορεία που είχε αρχίσει να διαγράφει μιλούσαν για “μηχανή υπερπαραγωγής ιδεών που ποτέ δεν πραγματοποιούνται”.

Μία από τις αγαπημένες του φράσει είναι ότι “ο ουρανός δεν είναι το όριο”, το γνωστό αμερικανικό μότο, Sky is the limit, κάτι που εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τις βλέψεις του...μικρού Μίδα των εφοπλιστικών κύκλων.

Μέλος της Ελληνικής Ισραηλιτικής Κοινότητας ο Βίκτωρας Ρέστης – καθότι εβραϊκής καταγωγής – είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του άνδρα, ο οποίος γνωρίζει και μπορεί να βγαίνει πιο δυνατός μετά από κάθε δοκιμασία.

Η μητέρα του, η κυρία Μπέλλα Ρέστη, δραστήριο μέλος και πρόεδρος του Ισραηλιτικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος αριθμεί 265 μέλη, είναι ταυτόχρονα μέλος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ρόδου, ενώ κατέχει τον τίτλο της μεγάλης ευεργέτιδας του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος. Επίσης έχει ιδρύσει το “Ρέστειον Κέντρο Ηλικιωμένων” στην περιοχή της Βούλας, το οποίο φιλοξενεί γέροντες εβραϊκής καταγωγής.

Παντρεμένος με τη δημοσιογράφο - πολιτικό ρεπορτάζ για περίπου ένα χρόνο στο MEGA - Κορίνα Συνοδινού, ήταν όπως πολλοί έσπευσαν να πουν ένας έρωτας βγαλμένος από παραμύθι, ενώ μαζί απέκτησαν και ένα παιδί. 

Ο εφοπλιστής διατηρεί αρκετά στενές σχέσεις με πολλά από τα μέλη της ισραηλιτικής επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα, όπως οι Σάμι Φαϊς, η οικογένεια Μοντιάνο, η οικογένεια Μάτσα, ενώ κατείχε και το μειοψηφικό μερίδιο μετοχών στην εταιρεία του –επίσης ισραηλιτικής καταγωγής- επιχειρηματία, Σαμ Μπενρουμπή.

Θυμίζουμε ότι παλαιότερα και πριν η εταιρεία κλείσει οριστικά λόγω χρεών, είχε “εισβάλει” στη γνωστή εταιρεία του Πέτρου Κωστόπουλου, ΙΜΑΚΟ, εξαγοράζοντας το 33%, ένα πείραμα, το οποίο δεν προχώρησε καθώς τα χνώτα των δύο ανδρών δεν ταίριαξαν ποτέ, με αποτέλεσμα να εξαναγκαστεί να επιστρέψει το ποσοστό αυτό στον τότε μεγαλομέτοχο της ΙΜΑΚΟ.

Εταιρείες στις οποίες δραστηριοποιήθηκε κατά το παρελθόν ή δραστηριοποιείται ακόμα:

Ναυτιλία:

Έχει την “Enterprise Shipping & Traiding S.A.”, ήτοι 98 πλοία ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοια, ενώ είχε αποκτήσει και το 33% της “Freeseas” μπαίνοντας έτσι στο μαγικό κόσμο στη Wall Strret.

Με το 13% της κυπριακής “Sea Star” μπήκε στην ΑΝΕΚ και στην “Hellenic Seaways”, ενώ αγόρασε και το κρουαζιερόπλοιο “Delphin Voyager”

Τράπεζες-Επιχειρήσεις:

Κατείχε το 51% της First Business Bank (FBB), την οποία πρόσφατα εξαγόρασε η Εθνική Τράπεζα.

Το 20% της “Multirama”

Το 11% της “FG Europe”

Το 10% της “Νικας”

Το 10% της “Imperio”

Ίδρυσε την “First Financial Bank” στο Μαυροβούνιο

Media:

Εξαγόρασε το 33% της “IMAKO”

Το 75% του MTV Hellas

Ιδιοκτήτης της SMART TV

Μετοχές στον ΔΟΛ με 5,6%

Μέτοχος στην εφημερίδα το “Ποντίκι”