Όταν ο αμερικανικός Τύπος τσακώνεται για την ΕΡΤ

Με τον τίτλο "Όταν το 'Success Story', δεν είναι 'Success', ούτε καν 'Story'", η Huffington Post αφιερώνει ένα τελείως ξεχωριστό άρθρο από όσα έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα για την ΕΡΤ.

Το άρθρο της αμερικανικής ιστοσελίδας ουσιαστικά επιτίθεται σε κορυφαία ειδησεογραφικά δίκτυα και πρακτορεία ότι "δεν έχουν ιδέα" τι συμβαίνει με την ιστορία της ΕΡΤ.

"Το CNN δεν καταλαβαίνει γιατί ενώ η κρατική τηλεόραση είναι και πάλι στον αέρα, οι εργαζόμενοι φαίνονται τόσο απογοητευμένοι", σχολιάζει η αρθρογράφος και συνεχίζει "Να εξηγήσω στο CNN: οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι τόσο απογοητευμένοι γιατί το κανάλι που είναι στον αέρα, δεν είναι η ΕΡΤ".

"Το κρατικό κανάλι που είναι στον αέρα, δεν είναι παρά ένα πρόχειρο μπάλωμα ενός μέσου που προβάλλει χωρίς άδεια, χωρίς προσωπικό και χωρίς αυθεντικό πρόγραμμα" αναφέρει το άρθρο.

Η "ρητορική" ότι το πρόβλημα της ΕΡΤ λύθηκε "έχει υιοθετηθεί από πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης", γράφει η Huffington. "Πιεσμένοι και εξαντλημένοι από ένα μήνα ατελείωτων ωρών εργασίας, απώλειας του εισοδήματος τους και πολιτικής διαμάχης, οι εργαζόμενοι χρειάζονταν διεθνή υποστήριξη. Αλλά ο ξένος Τύπος είναι λίγο πολύ απών" συνεχίζει.

Ενώ το άρθρο κλείνει με τη συντάκτρια του να διερωτάται αν ο διεθνής Τύπος "χάνει τόσο σημαντικά θέματα σαν την ΕΡΤ στην Ελλάδα, τότε τι άλλο μπορεί να χάνουμε;".