Φιλί ζωής για το Ωνάσειο

Ανάσα ζωής φαίνεται ότι δίνουν τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, καθώς δρομολογήθηκε η αποπληρωμή των οφειλών προς τον ΕΟΠΥΥ και η ταυτόχρονη χρηματοδότηση του κέντρου με πάνω από επτά εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ωνασείου, Ιωάννης Λεκάκης με τον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο ισχυρός άνδρας του Ωνασείου έλαβε όλες τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι η οικονομική ενίσχυση του Κέντρου θα συνεχιστεί κανονικά.

Αυτή τη στιγμή ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας χρωστάει στο Ωνάσειο ένα ποσό της τάξεως των 36 εκατομμυρίων ευρώ για νοσήλια ασφαλισμένων του μόνο για το τελευταίο έτος.

Επίσης το ποσό της ετήσιας επιχορήγησης που λαμβάνει το ΩΚΚ από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας έχει φέτος κολλήσει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές του υπουργείου, ένα ποσό που αγγίζει τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Πάντως οι εργαζόμενοι συνεχίζουν μέχρι αυτή τη στιγμή να αμείβονται κανονικά, ενώ παράλληλα οι εκπρόθεσμες καταβολές οφειλών από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ ήταν εκείνες που προκάλεσαν την ανησυχία των διοικούντων.