Συγκέντρωση έξω από τα στούντιο που εκπέμπει η μεταβατική ΕΡΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα ιδιωτικά στούντιο από τα οποία εκπέμπει από το πρωί της Τετάρτης η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση (ΕΔΤ) στη λεωφόρο Μαρκοπούλου στην Παιανία, πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι απολυμένοι από την ΕΡΤ.

Οι πρώην εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν απευθύνει κάλεσμα σε Σωματεία και εργαζόμενους να πλαισιώσουν δυναμικά τη σημερινή τους κινητοποίηση. Η ΕΣΗΕΑ εξήγγειλε για σήμερα στάση εργασίας από τη 1 έως τις 6 το απόγευμα στα ιδιωτικά κανάλια.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ τονίζουν μεταξύ άλλων: "Ένα μήνα η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει μαύρο- σκοταδισμό. Ένα μήνα η κυβέρνηση παρανομεί και προσπαθεί να τρομοκρατήσει. Ένα μήνα η κυβέρνηση μέσα από τα "συνεργαζόμενα" ΜΜΕ συκοφαντεί και λοιδορεί την ΕΡΤ και τους εργαζόμενούς της".

Σημειώνουν ακόμα πως "μετά από ένα μήνα η κυβέρνηση δημιουργεί το κανάλι ΕΔΤ ή ΔΤ ή κάτι άλλο. Μετά από ένα μήνα εκπέμπει πειρατικά λίγες ώρες πρόγραμμα "κονσέρβα". Χρησιμοποιεί ιδιωτικές επιχειρήσεις που ανήκουν σε ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών για την μετάδοση και διανομή του σήματος με περιφρούρηση από ειδικές δυνάμεις. Αυτή είναι η Δημόσια Τηλεόραση που θέλουν. Μια τηλεόραση ελεγχόμενη στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων που θα εξυπηρετεί την προπαγάνδα τους. Όλα αυτά τη στιγμή που γίνονται χιλιάδες απολύσεις και καταλύονται οι κοινωνικές υποδομές".