Κανονικά εκπέμπει και πάλι η ΕΡΤ

Στον τηλεοπτικό αέρα βρίσκεται ξανά η ΕΡΤ, άγνωστο για πόσο ακόμα. Η ροή του απεργιακού προγράμματος μεταδίδεται ζωντανά, από το βράδυ της Τετάρτης, μετά από συνενόηση των τεχνικών με την EBU, την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση. Επίσης, το πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης μεταδίδεται ζωντανά από τις 20.00 από το πρόγραμμα του καναλιού ART. Επίσης η μετάδοση του προγράμματος γίνεται μέσω του site της EBU στη διεύθυνση: http://www3.ebu.ch/cms/en/home.

Το πρόγραμμα άρχισε να μεταδίδεται και πάλι στους τηλεοπτικούς δέκτες την ώρα που ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλούσε στο ΕΒΕΑ για το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης

Πώς εξηγεί τη μετάδοση η EBU στην επίσημη σελίδα της:

 Η EBU έχει πρόσβαση στο ρεύμα και την αναμετάδοση μέσω δορυφόρου και προσφέρει δημόσια πρόσβαση στο περιεχόμενο των ειδήσεων της ΕΡΤ.

Το αίτημα αυτό άλλωστε - για επαναλειτουργία της ΕΡΤ - εξέφρασαν νωρίτερα, με δηλώσεις τους από τη Βουλή, τόσο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος ως προϋπόθεση για τη συνέχιση της ομαλής συνεργασίας μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων.