WSJ: Η Ελλάδα τράβηξε την πρίζα στην ΕΡΤ και ήταν μεσάνυχτα

"Η Ελλάδα τράβηξε την πρίζα του κρατικού καναλιού της" και "ήταν μεσάνυχτα" γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal σε ένα από τα πρώτα θέματα στο πρωτοσέλιδο του διαδικτυακού της τόπου, που είναι αφιερωμένο στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

"Τουλάχιστον προσωρινά, είναι απαίτηση των διεθνών πιστωτών της χώρας" σχολιάζει η WSJ.

Όπως και άλλα ξένα μέσα ενημέρωσης, εκτός της πολιτικής διάστασης της απόφασης, η WSJ προσπαθεί να δώσει και μια εικόνα από το εσωτερικό του ραδιομεγάρου. "Οι εργαζόμενοι παραμένουν στα στούντιο και το control room, παρά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης", γράφει.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το κλείσιμο της ΕΡΤ για μερικούς μήνες θα γλυτώσει 100 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, αναφέρει το δημοσίευμα.

"Για χρόνια η ΕΡΤ υπήρξε το χαϊδεμένο μέρος για πολλές διαδοχικές κυβερνήσεις που έβρισκαν δουλειές στους υποστηρικτές τους κι έτσι συσσωρεύτηκε ένας αριθμός εργαζομένων που ποτέ δεν δικαιολογούσαν τα ποσοστά τηλεθέασης".

Ενώ "τα νοικοκυριά θα απαλλαγούν από το κονδύλι που πληρώνουν για την ΕΡΤ που ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ το χρόνο", σχολιάζει η εφημερίδα.