Στο πλευρό των καθηγητών οι δάσκαλοι, αν “σπάσουν” την επιστράτευση

Στο πλευρό των καθηγητών στέκονται οι δάσκαλοι, με κύριο επιχείρημα και αφορμή δράσης τον "αυταρχισμό" της πράξης της επιστράτευσης από πλευράς κυβέρνησης.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) αποφάσισε μέσω της συνεδρίασης του Διοικητικού της Συμβουλίου, τη "συμπόρευση με την ΟΛΜΕ" και την "κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης ίδιας μορφής με της ΟΛΜΕ, η οποία ενεργοποιείται άμεσα με το κάλεσμα της ΟΛΜΕ προς τα μέλη της για "σπάσιμο" της επιστράτευσης στην πράξη", όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τουτέστιν, οι δάσκαλοι θα περιμένουν την επίσημη κήρυξη της απεργίας από την ΟΛΜΕ, αφότου αυτή θα έχει ακολουθήσει τις αποφάσεις των προεδρείων των τοπικών ΕΛΜΕ, οι οποίες, με τη σειρά τους, δεσμεύονται να τηρήσουν τις αποφάσεις των μελών τους, οι οποίες είναι, στην πλειονότητά τους, υπέρ της απεργίας.

Οι δάσκαλοι, ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, θα απεργήσουν, μόνο αν συγκρουστούν κατά μέτωπον οι καθηγητές και "σπάσουν" την επιστράτευση.

"Η επιστράτευση των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ένα ακόμη δείγμα αυταρχισμού, μια ακόμη επίθεση στο κοινωνικό κράτος που οικοδομήθηκε με αγώνες των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια", επισήμανε σε ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. της ΔΟΕ.