ΟΛΜΕ : Θα απεργήσουμε – Αρβανιτόπουλος: Κανονικά οι πανελλαδικές

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου είχε το απόγευμα της Παρασκευής, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης για απεργίες εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. 

Κατά την έξοδό του, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε “Είναι ιερό το δικαίωμα των υποψηφίων να δώσουν εξετάσεις σε ένα περιβάλλον ήρεμο”. Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίζει την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων, εγγυόμενη τη γαλήνη των μαθητών και τόνισε ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να παίξει με την αγωνία των μαθητών. 

Πηγές του Μαξίμου ανέφεραν ότι η επιστράτευση των απεργών είναι ειλημμένη απόφαση να επιστρατευθούν οι απεργοί, αλλά για λόγους διαδικασίας μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ακόμα πράξη. 

Θυμίζουμε ότι οι καθηγητές με ψήφους εννέα υπέρ και δύο κατά αποφάσισαν απεργιακές κινητοποιήσεις την πρώτη ημέρα των εξετάσεων (17/05), καθώς και πενθήμερη απεργία από τις 20/05 μέχρι τις 24/05.

Ενδοπαραταξιακή μάχη εντυπώσεων στους κόλπους της ΟΛΜΕ με φόντο το συνέδριο του Ιουνίου, βλέπει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στη συνεδρίαση της Παρασκευής, οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των συνδικαλιστών ήταν εκ νέου αναπόφευκτες, καθώς το μήνα Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΟΛΜΕ και αυτή τη στιγμή οι παρατάξεις είναι πλέον φανερό ότι δρουν υπό τη "σκιά" του, καθώς καθεμία αγωνίζεται τώρα να αυξήσει την επιρροή της στον κλάδο.

Ωστόσο, ακόμη και αν οι συνδικαλιστές προχωρήσουν σε πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις εξετάσεις, αυτό θα πρέπει να εγκριθεί από τις κατά τόπους ενώσεις των καθηγητών και τη γενική συνέλευση των προέδρων τους στις 15 Μαΐου 2013. Σε αυτές τις συνεδριάσεις όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ο κλάδος έχει απορρίψει προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του συνδικαλιστικού τους οργάνου.

Στο συγκεκριμένο σκηνικό έρχονται να προστεθούν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, καθώς το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας τους (ΟΙΕΛΕ), έχει ήδη εκδηλώσει τις προθέσεις τους για απεργιακές κινητοποιήσεις. Άλλωστε, έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο για αργότερα την Παρασκευή.